Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Už nepagarbą gamtai ir rinkėjui gali būti skirta bauda

www.raseiniunaujienos.lt skaitytojas atsiuntė fotografiją, kurioje nufotografuotas prie medžio prikaltas/prikabintas rinkiminis vieno kandidato plakatas.

Rinkimų agitacijai nurodyta griežta vieta — partijos ir jų kandidatai gali reklamuotis tik Savivaldybės pastatytuose stenduose prie rinkiminių apylinkių. Ir reklama negali būti didesnė nei A 2 formato.

Pastebėjus, kad kandidatų portretai kabo kituose miesto reklaminiuose stenduose, ant tvorų, daugiabučių namų laiptinių durų ar kitose neleistinose vietose, apie tai galite pranešti rinkiminės apylinkės komisijos pirmininkui, Savivaldybės administracijos direktoriui arba rinkimų apygardai.

Už išorinės politinės reklamos skleidimo reikalavimų pažeidimą gali būti surašomas administracinio nusižengimo protokolas. Jį gali surašyti Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas ir šios komisijos nariai ar Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko įgalioti valstybės tarnautojai, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos pareigūnai, valstybinių rezervatų, valstybinių parkų ir biosferos rezervatų direkcijų ir saugomų teritorijų valstybinio valdymo ir kontrolės įstaigų valstybiniai saugomų teritorijų pareigūnai.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us