Raseinių naujienų portalas

KitaNuomonės

Pirmieji įspūdžiai po ilgos rinkiminės nakties

Raseinių rajone rinkimų į LR Seimą rezultatai didelių staigmenų nepateikė, vyrauja tos pačios, kaip ir visoje Lietuvoje, tendencijos. Antrajame ture susikaus LVŽS iškeltas kandidatas Arvydas Nekrošius (2 965) ir TS-LKD atstovas Vidmantas Merkliopas (2 286). Skirtumas tarp šių kandidatų 679 balsai.

Pagal surinktų balsų skaičių kandidatai išsirikiavo sekančia tvarka:

3. Matas Skamarakas (Lietuvos socialdemokratai) liko trečias – 2 079 balsai

4. Vaidas Kuzmarskis (Darbo partija) – 2 006 balsai

5. Gintautas Mikolaitis (Lietuvos socialdemokratų darbo partija) – 1336 balsai

6. Arnas Zmitra (Laisvės partija) – 1305 balsai

7. Algirdas Gricius (Lietuvos žaliųjų partija) – 754 balsai

8. Antanas Kliunka (Krikščionių sąjunga) – 283 balsai

9. Erikas Tamašauskas (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 277 balsai

10. Rasa Mickun (Centro partija – tautininkai) – 257 balsai.

Po ilgos rinkiminės nakties pakalbinome keletą kandidatų, klausdami kaip jaučiasi ir kaip vertina pirmojo turo rezultatus.

Seimo narys Arvydas Nekrošius surinkęs daugiausiai – 2 965 balsų, paklaustas kaip jaučiasi sužinojęs rezultatus, atsakė:

„Nuoširdžiai dėkoju visiems dalyvavusiems rinkimuose ir išreiškusiems savo pilietinę valią. Nuoširdžiai ačiū Jums už palaikymą pirmajame rinkimų į Lietuvos Respublikos Seimą ture. Jūsų pasitikėjimas manimi yra didžiulis įvertinimas, kurį ir toliau stengsiuosi pateisinti sąžiningu bei uoliu darbu jums. Džiaugiuosi rezultatais, bet tai tik pirmasis turas, Spalio 25 d. laukia antrasis rinkimų ratas, o jo rezultatai gali pasikeisti kardinaliai. Todėl kviečiu, visus mane palaikančius, ateiti į rinkimus ir padėti man įveikti antrąjį etapą“.

Antras pagal surinktų balsų skaičių – Vidmantas Merkliopas. „Miegoti teko nedaug, rinkiminė naktis buvo labai ilga, o nuo ankstyvo ryto reikia dirbti savo tiesioginį darbą“, – atviravo kandidatas. Manau, kad patekti į antrą turą – labai geras rezultatas.“ Pašnekovas neslėpė, kad tikėjosi patekti į antrą rinkimų turą. „Jei būčiau netikėjęs, nebūčiau kandidatavęs.“

Matas Skamarakas

Trečiuoju likęs Matas Skamarakas į skambutį neatsiliepė.

Vaidas Kuzmarskis

„Vertinu gerai. Ir labai noriu padėkoti visiems rinkėjams, kurie patikėjo mano idėjomis ir mintimis. Raseiniškiams linkiu gero pasirinkimo antrajame ture, o kandidatams – stiprybės. Na, o Darbo partija, kurią aš atstovauju, gavo stiprų žmonių palaikymą, tad dar kartą dėkoju visiems atidavusiems savo balsą,“- sakė ketvirtą vietą „užėmęs Vaidas Kuzmarskis.

Gintautas Mikolaitis

5-ą vietą su 1 336 pelnytais balsais pelnė – Gintautas Mikolaitis (į skambutį neatsiliepė).

Arnas Zmitra

Ne vieną nustebino politiko naujoko Arno Zmitros pelnyti balsai – 1 305. Jaunasis politikas džiaugėsi pasiektu rezultatu: „Mano savijauta yra puiki. Labai džiaugiuosi. Pirmiausia, tai Laisvės partijos sėkmė rinkimuose ir šios partijos palaikymas Raseinių krašte. Mūsų kraštas neišsiskyrė iš Lietuvos konteksto, liko 5 vietoje. Asmeniškai džiaugiuosi, kad surinkau tiek daug balsų neturėdamas finansų, partinės struktūros ir pan. Vadinasi, esu žinomas ir turiu potencialo ateityje. Aišku, įdomu, kad Laisvės partijos sąraše ir 71 pirmos vietos pakilau į 38 vietą. Tai irgi džiugina. Manęs nestebina, jog A. Nekrošius ir V. Merkliopas pateko į antrą turą. To ir tikėjausi. Jei socialdemokratai būtų nesuskilę, tuomet būčiau statęs už Matą antrame ture vietoj Merkliopo. Bet kokiu atveju, tikiuosi, kad žmonės pagalvos ką nuveikė dabartinis Seimo narys, kokia retorika kalbėjo jo partija visus 4 metus ir pasirinks teisingai,“- kalbėjo A. Zmitra, likęs 6-oje vietoje.

Didžiojoje dalyje Lietuvos vienmandatėse apygardose susirems valstiečių ir konservatorių atstovai. Raseiniškių kandidatų A. Nekrošiaus ir V. Merkliopo paklausus ar jau turi antrojo rinkimų turo strategiją, tikslaus atsakymo nenuskambėjo.

A. Nekrošius:Strategija – labai skambus žodis. Dirbdamas universitete dėstytoju studentams prieš egzaminą, kurie dar koridoriuje skaitydavo užrašus, sakydavau, kad ko neišmokai, to jau neprilaižysi. Bus kaip bus. Taip ir politikoje, jei visus ketverius metus politikas dirbo tik kabinete, bet su žmonėmis nebendravo, nepadės jam jau niekas. Aš stengiausi nuosekliai dirbti ir dažnai susitikdavau su žmonėmis ne vien bendruomenių švenčių metu, bet ir gyvai atvykdavau pas žmones į namus. Toks žmonių pasitikėjimas mane įkvepia dirbti dar intensyviau.“

V. Merkliopas: Be abejo kalbamės apie tai. Tačiau šiuo metu numeris vienas išlieka pagrindinės mano pareigos ir koronaviruso situacijos suvaldymas mūsų rajone. Tolimesnė strategija nusistumia iš prioritetų sąrašo. Tačiau ir toliau tikiuosi raseiniškių palaikymo. Ačiū už mane balsavusiems.“

Antrasis rinkimų į LR Seimą turas spalio 25 d.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us