Raseinių naujienų portalas

Kita

Artėjant Visų Šventųjų dienai – policijos patarimai

Artėjant Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienoms, daugelis žmonių vyksta lankyti artimųjų kapų – keliuose padidėja transporto priemonių srautai ir eismas tampa intensyvesnis, padaugėja vagysčių atvejų iš paliktų be priežiūros transporto priemonių bei gyvenamųjų patalpų. Todėl gyventojai turėtų būti tam pasirengę.

Policija prašo gyventojų sąmoningumo, atidumo ir supratimo. Išvykdami iš namų, nepamirškite pasirūpinti savo turto saugumu, uždaryti langus, užrakinti duris, įjungti apsaugos sistemos priemones. Jei Jūsų bute ar name neįrengta signalizacija, tiesiog paprašykite liekančio kaimyno, kad pasidomėtų, ar svetimi (įtartini) asmenys nesidomi paliktu butu (namu).

 Prieš vykdami į kelionę (ypač vairuotojai) pasidomėkite važiavimo sąlygomis (kelių eismo intensyvumas, oro sąlygos, eismo ribojimai).

Jei įmanoma, į tolesnę kelionę patariame išvykti anksčiau, neskubėti.

                      Svarbiausia, kad vairuotojai prie vairo sėstų būdami blaivūs.

 Prašome būti itin atidžiais, kantriais ir tolerantiškais vieni kitiems. Įvertinkite važiavimo sąlygas ir važiuokite tik saugiu greičiu, laikykitės saugaus atstumo iki kitos transporto priemonės, praleiskite pėsčiuosius, vykdykite kelio ženklų reikalavimus. Tiek vairuotojai, tiek keleiviai, užsisekite saugos diržus. Be to, siekiant išvengti netikėtumų kelyje, siūlome iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės technine būkle (rekomenduojama pasikeiti padangas, pasitikrinti, ar veikia žibintų šviesos, stiklo valytuvai, yra stiklų ploviklio ir kt.)

Gyventojai turėtų atminti elementarias taisykles – išlipus iš automobilio tamsiu paros metu, apsirengti šviesą atspindinčią liemenę, o einant keliu – prisisegti atšvaitą ar pasišviesti kelią žibintuvėliu.

Atvažiavę tvarkyti artimųjų kapų, nesudarykite sąlygų vagystėms, atidžiau rūpinkitės savo turtu. Palikdami automobilį nors ir trumpam, visada patikrinkite ar įjungta, ar patikimai veikia apsaugos sistema. Uždarykite langus bei stoglangius, užrakinkite duris, iš spynos ištraukite užvedimo raktelius. Nepalikite matomoje vietoje rankinių, mobiliųjų telefonų, dokumentų, kitų vertingų daiktų. Rankines, dokumentus pasiimkite su savimi, o jei juos tenka palikti, būtinai paslėpkite, kad daiktai nebūtų matomi. Paprastai yra išdaužiami automobilių stiklai ir iš salono pavagiamos paliktos rankinės, nešiojami kompiuteriai, mobilieji telefonai, dokumentai ir t. t.                   

Pastebėjus prie kapinių, automobilių stovėjimo aikštelėse ar netoli jų įtartinus asmenis, prašome įsidėmėti jų išvaizdą, užsirašyti įtarimą keliančių automobilių valstybinius numerius ir nedelsiant apie tai pranešti policijai skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

Nepamirškime laikytis ir dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) įvestų ribojimų bei rekomendacijų.

Pagerbkime mirusiuosius, saugokime vienas kitą ir jauskime atsakomybę už gyvuosius.

Raseinių rajono policijos informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us