Šį kartą maisto rubrikoje Jurga mums siūlo ryškiaspalvę sriubą, burokėlių užtepėlę ir gardų apkepą. Tad pirmyn į virtuvę!
Kreminė ropių ir cukinijų sriuba
Ingredientai: ropė, cukinija, morka, pomidoras, svogūnas, imbieras, šviežia ciberžolė, daržovių sultinys, grietinėlė, pankolio sėklos, keli lašai citrinos, krapai ir pipirai.
Pagrindines daržoves (įskaitant imbierą ir ciberžolę) supjaustyti kubeliais ir virti kol suminkštės. Svogūną ir pankolio sėklas pakepinti atskirai. Išvirusias daržoves sutrinti, supilti sultinį ir grietinėlę. Pagardinti druska, pipirais, citrinos lašais. Sudėti šviežius kapotus krapus ir skanaus!
Burokėlių užtepėlė
Vienas iš man skaniausių dalykų ant duonos yra burokėlių užtepėlė. Žinoma, jei tik burokėliai apskritai patinka. Ilgai laikosi uždarame inde šaldytuve, tinka ir pusryčiams ir užkandėlėms.
2-3 orkaitėje kepti burokėliai arba virti, jei norisi čia ir dabar;
2-3 šaukštai saulėgrąžų (galima prieš tai truputį pamirkyti)
-raudonasis svogūnas (nors aš dėjau juodgrūdės (onion seeds) sėklyčių, kurios suteikia svogūno aromatą, bet po to vis tiek galima bučiuotis. Raudonom lūpom.:
-porą šaukštų aliejaus;
-šaukštas, du citrinos sulčių arba balzaminio acto (man šis labiausiai tinka);
-žiupsnelis druskos, pipirų ir mėgstamų natūralių žolelių.
Viską susmulkinti blenderiu iki vienalytės masės. PARAGAUTI! Jei ko trūksta…
Progai esant, užtepėlę galima „papuošti” įv. daigais, silkės gabalėliu, smulkintu fetos sūriu ar džiovinta slyva.
Keturių produktų apkepas
(su šiek tiek papildomų „pėdsakų” formai ir skoniui suteikti)
***
Ingredientai:
Virtos sorų kruopos (du puodeliai)
Virti miško grybai arba švieži, pjaustyti pievagrybiai (puodelis)
1/2 brokolio žiedynų
1/2 paprikos
1 svogūnas
2-3 kiaušiniai
2-3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
Druska, pipirai, kmynai ir mėgstamos žolelės.
Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį. Ant viršaus galima apibarstyti sėklų mišiniu, uždėti kelis gabaliukus sviesto. Padažui: sviestas/grietinėlė, 2 a.š. grūdėtų garstyčių, druska.
Skanaus!