Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Virtualiai sužibs šventinė eglė Nemakščiuose

Po lapkričio darganų, sparčiai trumpėjančių gruodžio dienų, kai retai pasirodanti saulė net trečią valandą ima liūdnai krypti vakarop, žmonės jaučiasi pasiilgę kažko lengvesnio, džiugesnio, skelbiančio viltį. Tokią laukiamą viltį dovanoja pati gamta: tai sniego baltuma, uždengianti papilkusią žemę, tai greit  ilgėsiančios dienos lūkestis ir per amžius susiklosčiusi tikėjimo tradicija – Kalėdos, Kristaus gimimo stebuklas.Laukiant tų įvykių, taip norisi žmonėms dovanoti šventišką džiugesį, turiningos bendrystės pojūtį. Tokia juk yra kultūros darbuotojų pareiga, o šių metų ypatingomis sąlygomis ir nelengva užduotis.

RRKC Nemakščiuose apie bendruomenės pamėgtą eglės įžiebimo šventę pradėta galvoti ir jai ruoštis iš anksto. Nors ir sumažėjusiomis galimybėmis spėtas nufilmuoti kultūrinis renginys, kurį virtualioje erdvėje teikiame kaip nuoširdų šventinį sveikinimą  Nemakščių ir viso Raseinių rajono žmonėms, linkėdami vidinio atsparumo mums skirtuose išbandymuose, šildančios ir stiprinančios artumos šeimose, žinojimo, kad, saugodami save ir kitus, sulauksime tokių dienų, kai mūsų gyvenimai bei darbai vėl srovens įprastu ritmu.

Kviečiame Kalėdų eglės įžiebimą Nemakščiuose žiūrėti Facebook paskyroje RRKC Nemakščiuose gruodžio 18 d. 19 val. Su geriausiais linkėjimais meno mėgėjų kolektyvai ir jų vadovai: Juozas Juščius, Remigijus Laugalis, Živilė Lembutienė.

Dėkojame seniūnui Remigijui Laugaliui už nuoširdžią visokeriopą pagalbą, už idėjas ir paramą kuriant aikštės dekorą mokytojai Irenai Kliknienei. Nuoširdus ačiū garso įrašų studijos vadovui Raimundui Tarvydui, šviesos operatoriui Nerijui Guntarskiui, Edgarui Juškai, Alfredui Galkauskui,  Albinai ir Izidoriui Janušauskams, Linai, Sauliui ir Lukui Lušoms už pagalbą rengiant virtualią Kalėdų eglės įžiebimo šventę.

Teksto ir nuotraukų autorė: RRKC Nemakščiuose kultūrinių renginių organizatorė Lina Andrulienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us