Raseinių naujienų portalas

Politika

I. Šimonytė: COVID-19 situacijos tendencijas matysime po dviejų savaičių

Premjerė Ingrida Šimonytė sako atsargiau vertinanti COVID-19 situaciją ir nežinanti, ar pandemijos pikas jau praeityje.

Vyriausybės vadovė sako, kad COVID-19 situacijos tendencijas matysime po dviejų savaičių.

„Aš tikrai negaliu pasakyti, kuria kryptimi mes šiandien judame, ar mes jau esame praėję piką ir stabilizacijoje, ir judame žemyn, ar vis dėlto dar ne“, – žurnalistams trečiadienį sakė I. Šimonytė.

„Mums kritiškai svarbu išlaukti šią ir kitą savaitę ir tik kitos savaitės pabaigoje, po dviejų pilnų darbo savaičių, manau, kad mes jau galėsime kalbėti, kokia yra dinamika, o ne šios dienos statiškas vaizdas“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, po švenčių pasirodę kiek mažesni atvejų skaičiai buvo lemiami mažesnio testavimo.

„Aš labai atsargiai vertinu situaciją, nes tarsi ir turėjome keletą dienų, kai skaičiai atrodė gal ir visai palankūs, lyginant su kai kuriais ankstesniais skaičiais, bet šiandien skaičius vėl yra pakankamai ženklus ir tai savaime suprantama, kad susiję su testavimo apimčių pokyčiais, jos per šventinį laikotarpį buvo gerokai sumažėjusios“, – teigė premjerė.

Tuo metu Prezidentūra sako, kad pandemijos pikas jau gali būti praėjęs, tačiau šalyje situacija vis dar išlieka sudėtinga.

Šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta tai pareiškė trečiadienį po prezidento ir sveikatos ekspertų susitikimo.

Patarėjas taip pat sutiko, kad galutinių išvadų daryti dar negalima ir prielaidą dėl pandemijos piko reikės patvirtinti kitą savaitę.

Vyriausybė sausio 17 dieną, sekmadienį, yra numačiusi įvertinti karantino suvaržymus ir poreikį toliau išlaikyti judėjimo kontrolę tarp savivaldybių.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us