Raseinių naujienų portalas

Pramogos

Bibliotekos siūlo meditacinę biblioterapiją nuo pandemijos nuovargio

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su Birštono viešąją biblioteka ir partneriais sukūrė mobilią programą „Meditacinė biblioterapija“.

Programėlėje yra profesionalių aktorių įskaityti psichologiniai tekstai, lydimi ramių melodijų. 

Bibliotekininkai tikisi, kad bendradarbiaujant su psichologais parengti tekstai padės išgyvenantiems vidinį skausmą, nerimą, nusivylimą.

„Labai norime pasiekti savanorius, medikus, slaugytojus, kurie po darbų grįžta pavargę tiek, kad jau gal ir patiems skaityti nelabai beišeina. Džiugina, kad bibliotekos įvaldė ir plėtoja biblioterapines technikas, vykdo mokslinius tyrimus, rašo ir leidžia knygas šia tema, įgyvendina inovatyvius kultūrinius projektus ir praktiškai kasdien tarnauja visuomenės poreikiams“, – BNS sakė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius profesorius Renaldas Gudauskas.

„Skamba pompastiškai, bet tiesa yra tokia – bibliotekų vykdoma biblioterapinė veikla realiai gydo žmonių sielas. Tikimės, kad ir šis Lietuvos bibliotekininkų sukurtas produktas padėtų daugeliui lengviau išgyventi šį sudėtingą laikotarpį“, – sakė jis.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us