Raseinių naujienų portalas

Nuomonės

Etikos komisija svarstė, kada V. Karbinas savo buvusį bendražygį pavadino „politiniu prostitutu“

Etikos komisija jau nebe pirmą kartą „ant kilimėlio“ kviečiasi tarybos narį Vidmantą Karabiną pasiaiškinti dėl kitus asmenis įžeidžiančių, viešoje erdvėje parašytų komentarų.

Šį kartą tarybos narys svarstytas dėl užgaulaus komentaro socialiniame tinkle Facebook, kuriame savo buvusį bendražygį A. M. išvadino „politiniu prostitutu“.

Į Etikos komisijos posėdį pakviesti tarybos nariai, visuomenininkai stebėjosi, kad prašymą tirti šį atvejį pateikė ne socialiniame tinkle įžeistas bendražygis A. M. (beje, į nuotoliniu būdu organizuotą posėdį taip ir nepasijungęs), o trečias asmuo. Tačiau pagal Etikos komisijos patvirtintą tvarką, bet kokią su viešu politiko elgesiu susijusią veiklą, ši komisija, tirti gali ir privalo. Politikas– viešas asmuo, jis atsako už savo elgesį viešajame gyvenime, priimant sprendimus ir atsiskaito už juos visuomenei.

Laki ir šiandien pakankamai dažnai naudojama frazė „politinė prostitucija“ (politikas dažnai keičiantis partijas ir pažiūras) mena labai senus laikus. Jis išpopuliarėjo socialdemokratinės, vėliau bolševikinės Rusijos publicistikoje. Šį posakį labiausiai išpopuliarino filmas „Leninas spalyje“ (1937 m.), kuriame šią frazę panaudoja Leninas apibūdindamas savo bendražygius S. Kamenevą su J. Zinojevu dėl jų straipsnio menševikų (žodis kilęs iš rusiško žodžio меньшинство, reiškiančio „mažuma“) laikraštyje.

Praėjusių metų pabaigoje tarybos narys V. Karabinas įsiliejo į Raseinių rajono tarybos socialdemokratų frakciją.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
RomAS

ir kas čia įžeidžiančio.Jei politikas laksto iš partjos į partiją,kaip lakstė R.A.Kitokio įvertinimo ,mano nuomone,nesimato.

Contact Us