Raseinių naujienų portalas

Kita

Abiturientai šiemet atleidžiami nuo lietuvių kalbos ir literatūros įskaitos

Abiturientams šiemet nereikės laikyti lietuvių kalbos ir literatūros įskaitos, penktadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Tokį įsakymą pasirašė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, atsižvelgusi į tebesitęsiantį karantiną.

Pasak pranešimo, iki šių metų visi abiturientai prieš privalomą lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą turėjo išlaikyti ir įskaitą. Be jos abiturientui šio egzamino nebuvo leidžiama laikyti.

Įskaita būdavo organizuojama mokyklose vasario–balandžio mėnesiais.

Šiemet visi abiturientai ir be įskaitos galės laikyti lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą.

Įskaitos taip pat nereikės laikyti ankstesnių metų buvusiems mokiniams, kurie šiemet yra pateikę prašymus laikyti lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą. 

Atleistiems nuo įskaitos abiturientams ir buvusiems mokiniams jokio prašymo dėl atleidimo nuo įskaitos pateikti nereikia. Taip pat mokyklų vadovams nereikia priimti atskiro sprendimo dėl abiturientų atleidimo nuo šios įskaitos.

Ministerija taip pat praneša, kad kiti sprendimai dėl brandos egzaminų ir pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo bus priimti iki kovo 1 dienos, įvertinus epidemiologines aplinkybes bei sveikatos specialistų, pedagogų, švietimo ekspertų rekomendacijas.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us