Raseinių naujienų portalas

Kita

Lietuvoje be elektros yra apie 21 tūkst. namų ūkių

Naujausiais, „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) duomenimis, dėl iškritusio gausaus šlapio sniego visoje Lietuvoje be elektros yra apie 21 tūkst. namų ūkių. Daugiausiai skirstomojo elektros tinklo gedimų toliau fiksuojama Vilniaus ir Alytaus regionuose. Vartotojų be elektros regionuose skaičius:

Alytaus regione apie 7,7 tūkst.

Vilniaus regione apie 8,5 tūkst.

Kauno regione apie 3,4 tūkst.

Utenos regione apie 1,5 tūkst.

Atkreipiame dėmesį, kad gavus perspėjimą apie pavojingas oro sąlygas ESO nedelsiant sustiprino pajėgas gedimams likviduoti – sutrikimai šalinti visą praėjusią naktį, o iš ryto pasitelktos papildomos operatyviosios pagalbos brigados. Gedimai nenutrūkstamai šalinami toliau – ESO specialistai dirba pilnu pajėgumu, kad elektros tiekimas būtų atstatytas kuo operatyviau. Šiuo metu dirba virš 130 ESO ir rangovų brigadų, šalinančių elektros energijos tiekimo gedimus.

Tačiau, nepaisant visų dedamų pastangų, elektros atstatymas užtruks, dalies gedimų šalinimas gali užtrukti ilgiau nei parą. Atsiprašome visų vartotojų dėl patiriamų nepatogumų, labai prašome supratingumo ir kantrybės.

Pabrėžiame, kad dėl itin sunkių oro sąlygų iki kai kurių gedimų sunkiai privažiuojama. Taip pat, pašalinus gedimus – formuojasi nauji. Išlieka didelė tikimybė, kad vėl kris šakos ir toje pačioje vietoje bus nutraukti skirstomojo elektros tinklo oro linijų laidai.

Dingus elektrai vartotojams gedimą rekomenduojame registruoti specialioje formoje, kurią galima rasti: https://bit.ly/3sUyp62.

Primename, kad elektros energijos tiekimo sutrikimų priežastis – toliau krentančio šlapio sniego apdraba, kuri kaupiasi ant medžių. Neatlaikę sniego svorio medžiai ar jų šakos lūžta ir virsta ant skirstomojo elektros tinklo oro linijų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us