Raseinių naujienų portalas

Kita

Griežtinama į Lietuvą iš užsienio atvykstančių keleivių patikra

Siekiant sumažinti naujų koronaviruso mutacijų plitimo riziką, nuo pirmadienio stiprinama į Lietuvą iš užsienio atvykstančių keleivių patikra oro uostuose ir Klaipėdos jūrų uoste, tačiau Lietuva kol kas neseka Latvijos pavyzdžiu uždrausti skrydžius iš Britanijos. 

Susisiekimo ministerija pranešė, kad kontrolės punktuose bus tikrinamos keleivių užpildytos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nustatytos anketos, įvertinami keleivių turimi COVID-19 tyrimų rezultatai ir jų atlikimo laikas.

Kontrolės punktuose kartu dirbs Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, oro ir jūrų uostų keleivių terminalų specialistai.

Rengiantis papildomai sustiprintai kontrolei, Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose bus perorganizuoti atvykstančiųjų srautai. Visų atvykstančių keleivių dokumentai ir COVID-19 tyrimų rezultatai bus tikrinami oro uostų atvykimo erdvėse, pasiėmus bagažą.

Klaipėdos jūrų uoste sustiprintos kontrolės punktai bus įrengti Centriniame Klaipėdos terminale ir Klaipėdos konteinerių terminale.

Kaimyninėje Latvija praeitą savaitę nusprendė stabdyti visus skrydžius iš Jungtinės Karalystės, Airijos ir Portugalijos, siekdama, kad į šalį nepatektų pavojingesnės koronaviruso atmainos.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad Lietuvos vyriausybė Latvijos sprendimu nusprendė nesekti, įvertinusi keliautojų skaičių ir tai, kad apeiti draudimą būtų galima jungiamaisiais skrydžiais.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us