Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Vyriausybė diskutuos dėl karantino atlaisvinimo

Vyriausybė pirmadienį numato svarstyti karantino švelninimo planą, šalyje mažėjant sergamumui koronavirusu.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad pirmiausia ministrai turėtų patvirtinti principinę karantino laisvinimo schemą ir pagal ją priimti konkrečius sprendimus.

Pagal ankstesnius planus, Vyriausybė praeitą savaitę turėjo apsispręsti dėl kirpyklų ir ne maisto prekių parduotuvių atidarymo, tačiau kai kuriems sveikatos ekspertams perspėjus nešvelninti karantino premjerė šių klausimų neįtraukė į darbotvarkę.

Antrasis karantinas Lietuvoje galioja nuo lapkričio pradžios. Buvusios Sauliaus Skvernelio vyriausybės sprendimu buvo uždarytos kavinės, barai ir restoranai, sporto klubai, kino teatrai, uždrausti žiūrovai sporto renginiuose, apribotos pamokos mokyklose.

I. Šimonytės vyriausybė karantiną gruodžio viduryje dar sugriežtino, nurodė užsidaryti ne maisto prekių parduotuvėms ir daugumai paslaugų teikėjų, uždraudė be svarbių priežasčių išvykti iš savivaldybės ir bendrauti daugiau nei vienam namų ūkiui, pratęstas moksleivių nuotolinis ugdymas.

Pastaruoju metu valdančiojoje koalicijoje prasidėjo svarstymai, kad skirtingos karantino taisyklės galėtų būti numatytos atskirose savivaldybėse.

Liberalų sąjūdžio lyderė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savaitgalį pareiškė, kad artimiausiu laiku karantino sąlygos galėtų būti švelninamos Rietavo, Jurbarko rajono, Kalvarijos ir Birštono savivaldybėse, čia galėtų atsidaryti dalis paslaugų teikėjų ir verslų.

Ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė savo ruožtu žada šią savaitę Vyriausybei pateikti pasiūlymus dėl papildomų subsidijų nuo karantino nukentėjusiam verslui. Ji taip pat siūlo numatyti testavimo kompensaciją įmonėms.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us