Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Ką turi žinoti grožio paslaugų teikėjai?

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau -NVSC) Kauno departamento Raseinių skyrius informuoja, kad nuo šių metų vasario 15 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybė leido teikti grožio paslaugas, kurių teikimo metu kontaktas yra tik tarp vieno paslaugos teikėjo ir vieno paslaugos gavėjo. Jei tarp paslaugos teikėjo ir paslaugos gavėjo kontaktas trunka iki 15 minučių, tai paslaugos teikimo plotas turi būti 10 m². Jei tarp paslaugos teikėjo ir paslaugos gavėjo kontaktas užtrunka ilgiau nei 15 minučių, tai paslaugos teikimo plotas turi būti 20 m² arba vienu metu paslauga teikiama tik vienam paslaugos gavėjui.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 gruodžio 17 d. sprendimo Nr. 2931 „Dėl paslaugų teikimo būtinų sąlygų“ pakeitimo reikalavimais, grožio paslaugas teikiantys asmenys privalo užtikrinti: kad vyresni nei 6 metų amžiaus paslaugų gavėjai, dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), kurios visiškai dengia nosį ir burną, išskyrus atvejus, kai paslaugos negalima suteikti paslaugos gavėjui būnant su kauke. Kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali (rekomenduojama dėvėti veido skydelį). Paslaugų teikėjai gali atsisakyti teikti paslaugas, kai paslaugų gavėjai nedėvi kaukių. Grožio paslaugas teikiantys asmenys turi dėvėti respiratorius ir keisti juos ne rečiau nei kas 4 valandas.

Paslaugų teikėjai klientų registraciją turi vykdyti nuotoliniu būdu (telefonu, el. paštu ar kt.) ir užtikrinti, kad grožio paslaugų gavėjai į paslaugų teikimo vietą atvyktų laiku ir nelauktų paslaugos paslaugų teikimo vietoje, išskyrus paslaugos gavėją lydinčius asmenis (kurie lydi vaikus, neįgaliuosius, specialiųjų poreikių turinčius asmenis ir pan.). Neįsileisti paslaugų gavėjų, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymiai (sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas).

Prie įėjimo į paslaugų teikimo vietą pateikti informaciją apie paslaugų gavėjų asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas ir kt.) ir būtinybę dėvėti kaukę. Prie įėjimo į paslaugų teikimo patalpą arba paslaugų teikimo vietą ir sanitarinį mazgą matomoje vietoje pakabinti vartotojų rankų dezinfekcijai skirtą priemonę. Tarp paslaugų teikėjų darbo vietų ar tarp paslaugos teikėjo ir paslaugos gavėjo, kai tai leidžia paslaugos teikimo ypatumai, išlaikyti bent 2 metrų atstumą. Dažnai liečiamus paviršius (durų rankenas, laiptinės turėklus, elektros jungiklius, kėdžių atramas ir kt.) valyti ir dezinfekuoti ne rečiau kaip 2 kartus per dieną. Paslaugų teikimo patalpas vėdinti ne rečiau nei 1 kartą per valandą, jeigu yra tokia galimybė.

Nuolat stebėti savo ir kitų darbuotojų sveikatą. Sudaryti sąlygas matuoti (-s) darbuotojų (-ams) kūno temperatūrą tik atvykus į darbą. Nevykti į darbą ir nedirbti turint viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kt. susirgimų požymiams (karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas, viduriavimas, vėmimas ir pan.), konsultuotis Karštąja koronaviruso linija tel. 1808 arba susisiekti su savo šeimos gydytoju konsultacijai. Pačiam paslaugų teikėjui sužinojus apie jam nustatytą COVID-19 ligą (koronoviruso infekciją), apie tai informuoti NVSC, bendradarbiauti su NVSC nustatant sąlytį turėjusius asmenis.

Nedirbti ir drausti paslaugų teikimo vietoje dirbti darbuotojams, paslaugų teikėjams, kuriems privaloma izoliacija, izoliacijos laikotarpiu. Paslaugų teikėjams laikytis griežtos rankų higienos, plauti rankas skystu muilu ir šiltu tekančiu vandeniu, dezinfekuoti jas. Vengti rankomis liesti veidą, nosį, akis, burną.

NVSC Raseinių sk. informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us