Raseinių naujienų portalas

KitaSveikata

Prasideda profilaktinis testavimas dėl COVID-19 greitaisiais antigeno testais

Šią savaitę prasideda profilaktinis testavimas dėl COVID-19 greitaisiais antigeno testais, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Iki šiol skirtingos visuomenės grupės profilaktiškai tirtis buvo kviečiamos atliekant PGR tyrimus. Nuo šios savaitės PGR tyrimus keičia greitieji antigeno testai“, – teigiama pranešime.

PGR tyrimo metu mėginys paimamas iš nosiaryklės, o tyrimo atsakymas vidutiniškai gaunamas per 24 valandas, tuo metu greitojo antigeno testo mėginys irgi imamas iš nosiaryklės, tačiau atsakymas gaunamas greičiau – per 15-20 minučių.

Remiantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu dėl tikslinių ir profilaktinių tyrimų dėl COVID-19 ligos, profilaktiniai tyrimai atliekami medikams, socialinių įstaigų darbuotojams, policininkams ir kitų tarnybų atstovams, įkalinimo įstaigų pareigūnams ir darbuotojams, švietimo įstaigų darbuotojams ir t.t.

Profilaktiniai tyrimai, nepriklausomai nuo tiriamos asmenų grupės, nėra tikslingi ir neatliekami persirgusiems ir kai nuo teigiamo PGR ar antigeno testo rezultato praėjo mažiau nei 90 dienų, turintiems serologinio antikūnų testo teigiamą rezultatą, jeigu praėjo mažiau nei 60 dienų, taip pat paskiepytiems vakcina pagal pilną planą mažesniu nei 90 dienų laikotarpiu.

Asmenys kviečiami registruotis atlikti tyrimą internetu, pildant elektroninę registracijos formą, adresu https://selfreg.myhybridlab.com.

Elektroninei registracijai reikia turėti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis. Jei asmuo dirba įstaigoje ar įmonėje, registruojantis reikia įvesti juridinio asmens (darbovietės) kodą.

Registruotis taip pat galima ir per Karštosios koronaviruso linijos 1808 sistemą telefonu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us