Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Naujasis europinis bauhauzas: kaip atrodys ateities miestai

Kovo 25 d. 9 val. organizuojama nuotolinė diskusija apie Naujojo europinio bauhauzo iniciatyvą, kviečianti įsitraukti kuo daugiau visuomenės grupių, kurioms rūpi, kaip atrodys mūsų gyvenamoji aplinka ateityje. Diskusijoje dalyvaus ir kultūros ministras Simonas Kairys. 

XXI amžiaus bauhauzas – tai Europos Komisijos siūlymas visoje Europoje susitarti, kaip atrodys mūsų miestai vadovaujantis pažangiausiais ekologiniais, kultūriniais ir socialinės sanklodos standartais. Naujasis europinis bauhauzas nėra vien tik miestų architektams skirtas iššūkis, o bendras visuomenės uždavinys.

1919-aisiais Veimaro Vokietijoje įkurta Bauhauzo dizaino mokykla pasiūlė novatorišką požiūrį į žmogų supančią aplinką ir jų santykį. Po daugiau kaip šimto metų Naujuoju europiniu bauhauzu siekiama tvarumo ir stiliaus dermės, kad europiečiai prisijaukintų Europos žaliojo kurso idėjas ir įsileistų jas į savo namus. Pasak Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen, Naujasis europinis bauhauzas – tai vilties projektas.

Europos Komisijos idėja apima teritorijų planavimą, statybą, architektūrą, urbanistiką, ieško sąlyčio taškų tarp estetikos, meno, mokslo, darnaus planavimo, technologijų ir inovacijų, žiedinės ekonomikos. Siūloma, kad šioje ateities vizijoje atsispindėtų novatoriškas požiūris į gyvenimo būdą ir aplinkos kokybę, skatinama žalioji pertvarka ruošiantis pereiti prie klimatui neutralių miestų.

Diskusija vyks „Zoom“ platformoje. Nuoroda bus atsiųsta po registracijos. Renginys bus transliuojamas ir Aplinkos ministerijos „Facebook“ paskyroje. 

Renginio programa

Apie Naująjį europinį bauhauzą

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us