Raseinių naujienų portalas

KitaNuomonėsPolitika

Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys M. Tamaliūnas į interesų konfliktą nepateko

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys Mingaudas Tamaliūnas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Tyrimas atliktas gauto pranešimo pagrindu. Teigta, kad M. Tamaliūnas pernai lapkritį dalyvavo savivaldybės tarybos komiteto ir tarybos posėdžiuose, sprendžiant su VšĮ Raseinių ligonine susijusius klausimus, nors joje dirba valstybės politiko sutuoktinė.

Tyrimo duomenys rodo, kad minėtieji klausimai nebuvo tiesiogiai ir akivaizdžiai susiję su M. Tamaliūno sutuoktine. Minėtajame savivaldybės tarybos Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje buvo svarstytas sprendimo projektas dėl savivaldybės turto bei ilgalaikio materialiojo turto perdavimo valdyti patikėjimo teise pagal patikėjimo sutartį VšĮ Raseinių ligoninei. Vienas iš šių klausimų kitą dieną nagrinėtas ir savivaldybės tarybos posėdyje.

VTEK vertinimu, vien aplinkybės, kad šie klausimai susiję su M. Tamaliūno sutuoktinės darboviete, tiesioginiam interesų konfliktui konstatuoti nepakanka. Šiuo atveju būtina nustatyti papildomų aplinkybių, akivaizdžiai pagrindžiančių valstybės politiko ir jam artimo asmens asmeninį suinteresuotumą bei tiesioginį priimtų sprendimų ryšį su ligoninėje dirbančia sutuoktine.

VTEK nustatė, kad valstybės politiko sutuoktinės einamos pareigos nesusijusios su ligoninei priklausančio turto priežiūra ar saugojimu, o minėtaisiais sprendimais nebuvo keičiamos jos darbo sąlygos, vieta, naudojama įranga. M.Tamaliūno sutuoktinės pareigos ligoninėje taip pat nesusijusios su minėtųjų tarybos sprendimų taikymu, administravimu, įgyvendinimu, kontrole ar priežiūra, ji nėra viena iš ligoninės administracijos vadovų, jai priskirtos funkcijos nesusijusios su ligoninės įsigyto ar atitinkamais pagrindais valdomo turto priežiūra. Be to, nagrinėtais savivaldybės tarybos sprendimais ligoninei neperduotos naujos patalpos ar įranga, visu juose nurodytu turtu ligoninė jau disponavo dar iki savivaldybės tarybai priimant minėtuosius sprendimus.

Atsižvelgiant į tai, VTEK vertina, kad priimti sprendimai nelaikytini tiesiogiai ir akivaizdžiai susijusiais su ligoninėje dirbančia M. Tamaliūno sutuoktine.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us