Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Vyriausybė spręs dėl tolesnių karantino atlaisvinimų

Vyriausybė ketvirtadienį posėdyje spręs dėl tolesnių karantino atlaisvinimų.

Ministrų kabinetas trečiadienį pasitarime susitarė, kad per artimiausias dvi savaites galės darbą atnaujinti parduotuvės, barai, sporto klubai, teatrai ir kino teatrai, vykti renginiai su žiūrovais.

„Nusprendėme priimti sprendimus dėl tų veiklų, kurių nesiejame su galimybių pasu ir išdėlioti per dvi savaites etapais tų veiklų atsivėrimą“, – sakė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Ministrai turėtų pritarti visų prekybos centruose esančių parduotuvių atvėrimui, neleidžiant joms dirbti savaitgaliais. Šiuo metu galinčios veikti maisto, optikos parduotuvės, vaistinės veiks kaip ir iki šiol – septynias dienas per savaitę. 

Taip pat planuojama apsispręsti dėl galimybių paso, kuris suteiktų daugiau teisių turintiems imunitetą. Ministrai turės priimti sprendimą dėl to, ar sudaryti galimybę juo naudotis turintiems neigiamą koronaviruso testo atsakymą bei jo apmokėjimo sąlygų.

Taip pat turėtų būti apsispręsta dėl abiturientų grįžimo į mokyklas nuo gegužės 3-iosios, numatyta leisti kartu su pedagogais konsultuotis 10 abiturientų.

Jeigu ministrai pritars, galės veiklą atnaujinti profesionaliojo scenos meno įstaigos ir kino teatrai, atvirose bei uždarose erdvėse vykstantys renginiai. Ministrai spręs dėl šioms veikloms taikomų ribojimų.

Taip pat siūloma vėl leisti veikti sporto klubams, numatant jiems papildomas sąlygas.

Maitinimo įstaigoms, tokioms kaip restoranai, kavinės ir barai, būtų leidžiama veikti 7–21 val., tiekiant maistą vartoti vietoje tik lauke, prie vieno staliuko sėdint ne daugiau kaip dviem žmonėms.

Dalis šių pakeitimų galėtų įsigalioti nuo pirmadienio.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us