Raseinių naujienų portalas

KitaKriminalai

Pavasarinis patarimas ūkininkams: patikimai saugok turtą ir nesusigundyk pirkiniais mažomis kainomis

Atėjus pavasariui, žemės ūkiui skirtuose plotuose veiklą  atnaujina žemės ūkio bendrovės ir ūkininkai. Kasdieniniame darbe jie naudoja brangią techniką, chemikalus ir kitas priemones, kurios dėl veiklos specifikos po dienos darbų dažnai lieka laukuose neapsaugotos. Chemikalai, trąšos būna  laikomos nesaugiose, kartais tik minimalias apsaugos priemones turinčiose patalpose, todėl  paklausą turinti  žemės ūkio technika ir trąšos dažnai tampa  vagysčių objektais. Kiekvieną pavasarį registruojama nuo kelių iki keliasdešimt tokių nusikalstamų veikų.

            Šiaulių apskrities policijos pareigūnai pastebi, kad jų daugiausiai fiksuojama balandžio- gegužės mėnesiais. Todėl patartina brangių trąšų, sėklų nelaikyti nuošaliuose pastatuose, pasirūpinti kokybiškomis spynomis, sandariais langais ir durimis, įsirengti signalizaciją.

            Jei ūkininkams ar gyventojams siūloma žemės ūkyje naudojamas chemines medžiagas ar sėklas įsigyti pigiau, negu rinkos kaina, sukluskite ir šia informacija pasidalinkite su artimiausio policijos komisariato pareigūnais, nes mažesne kaina parduodamos  medžiagos dažniausiai būna vogtos.

  Taip pat žemės dirbėjams reikėtų būti atsargiems ir perkant žemės ūkio padargus internetu.   Čia  skelbimų autoriai gali būti sukčiai, kurių jaukas – nurodyta mažesnė, negu rinkos  technikos kaina. Galimybė su jais susisiekti įprastai būna nurodyra tik elektroniniu paštu. Sukčiai gali naudoti ir žinomos firmos duomenis, gali ir sukurti fiktyvios įmonės internetinį adresą. Pradėjus pirkimo – pardavimo procedūrą, paaiškėja, kad parduodama technika yra ne Lietuvoje. Tačiau pirkėjas, susigundęs gera kaina, užpildęs sutartį, ir net neapžiūrėjęs prekės, perveda visą sumą ar avansą į pardavėjo sąskaitą. Deja,  po tokio neatsakingo sandorio ūkininkas gali likti ir be technikos, ir be pinigų.

Šiaulių apskr. VPK atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us