Raseinių naujienų portalas

Maistas

Kiek laiko atšildyta mėsa gali būti laikoma kambario temperatūroje iki vartojimo?

Atšildyta mėsa neturėtų būti laikoma kambario temperatūroje, nes tokia temperatūra yra labai palanki bakterijoms daugintis. Ideali temperatūra šviežiai mėsai laikyti yra nuo -2 °C iki 0 °C.

Spartus bakterijų augimas prasideda maždaug 10 °C temperatūroje. Jei mėsa nebus sunaudota per kelias dienas po pirkimo, ją, kol nesibaigė tinkamumo vartoti terminas, galima užšaldyti, kad būtų išsaugota optimali kokybė.

Nerizikuokite apsinuodyti maistu – visuomet atidžiai įvertinkite, ar maistas tikrai saugus vartoti, o atšildytą mėsą laikykite šaldytuve.

Kartą jau atšildytas produktas pakartotinai neturėtų būti sušaldomas, nes tokia mėsa bus nekokybiška ir netekusi didelės dalies maistingumo, be to, sunkiau virškinama, taip pat gali būti padidėjusi mikrobinė tarša, o mėsa bus netekusi savo įprastų skoninių savybių.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Labai naudingas ir aktualus straipsnis. Visuomet perku mėsos daugiau ir užsišaldau porcijomis. Nes kokybiškos mėsos prekybos centruose nerasta, tad perku tik iš specializuotų pardavėjų

Contact Us