Raseinių naujienų portalas

Kultūra

VIDEO: Režisierės Jolantos Šimaitienės ir mėgėjų teatro „Braižas“ aktorių rankose – „Aukso paukštė“

Vakar Raseinių rajono kultūros centro mėgėjų teatrui „Braižas“ ir jo vadovei Jolantai Šimaitienei iškilmingai įteikta „Aukso paukštė“. Net 25 metus J. Šimaitienė buria teatrą mylinčius žmones, stebina išieškotais, jautriais spektakliais. Į Šiluvą, Jono Pauliaus II aikštę susirinkusiems teatro mėgėjams buvo parodytas literatūrinis – muzikinis spektaklis „Rauda“ pagal to paties pavadinimo B. Pūkelevičiūtės draminę poemą. Spektaklio režisierė Jolanta Šimaitienė.

Raseinių rajono kultūros centro mėgėjų teatrui „Braižas“ ir jo vadovei Jolantai įteiktas „Geriausio suaugusiųjų mėgėjų teatro ir vadovo“ apdovanojimas „Aukso paukštė“.

Tai aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas Lietuvoje. „Aukso paukštės“ apdovanojimais siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į mėgėjų meninę kūrybą, jos reikšmę krašto kultūrai, išryškinti ir viešai pristatyti bei pagerbti geriausius metų chorus, folkloro ir šokių ansamblius, teatrus, liaudiškos muzikos kapelas, liaudies muzikos ir pučiamųjų instrumentų orkestrus, jų vadovus, tautinei kultūrai nusipelniusias asmenybes.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us