Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Praėjusią parą į šalį neįleistas nė vienas neteisėtas migrantas, apgręžta beveik 250

Praėjusią parą į šalį neįleistas nė vienas neteisėtas migrantas, apgręžta beveik 250, rodo Statistikos departamento ir pasieniečių šeštadienio duomenys.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Rokas Pukinskas informavo, kad dauguma migrantų buvo apgręžti pirmoje paros pusėje – naktį ir paryčiais, iki vidurdienio jau buvo grąžinta daugiau nei 160 asmenų.

Teritorijų žvalgymui pasienyje pareigūnai buvo pasitelkę ir sraigtasparnį, taip pat naudotas ir bepilotis orlaivis.

VSAT atstovo teigimu, penktadienį dėl humanitarinių priežasčių Šalčininkų rajone leista į Lietuvą įeiti dviem Irako piliečiams – moteriai ir nepilnamečiui, jiems iškviesti medikai.

Šie migrantai Statistikos departamento duomenyse neatsispindi.

„Medikai priėmė sprendimus migrantus vežti į gydymo įstaigą Lietuvos pusėje. Nepilnamečiui diagnozuota hipotermija“, – teigė R. Pukinskas.

Tačiau, pasak jo, rimtų incidentų pasienyje nefiksuota – Lietuvos pareigūnai veikia drausmingai ir taktiškai, o specialiosios priemonės, prievartos veiksmai ar šaunamieji ginklai panaudoti nebuvo.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. migrantų. Daugelis jų yra iš Irako.

Lietuva kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us