Raseinių naujienų portalas

NaujienosPramogos

Paveiktų šalių sąraše „žalios“ liko vos keturios šalys, viena iš jų – kaimyninė Lenkija

Nuo pirmadienio paveiktų šalių sąraše žalią zoną palikus Majotui (Prancūzijos užjūrio departamentui), čia liko vos keturios šalys: kaimyninė Lenkija, Čekija, Slovakija ir Vengrija. Raudonos zonos mastas toliau auga: kitą savaitę iš geltonos į raudoną zoną patenka Kroatija ir Slovėnija. Atvykusiems iš šių šalių nuo COVID-19 nepaskiepytiems ir šia liga nepersirgusiems asmenims taikoma 10 dienų izoliacija.

 ZonaNVSC anketaIzoliacija*COVID-19 tyrimas*
Ne anksčiau nei 48 val. iki kelionės pradžios10 dienųPGR ne anksčiau 72 val. iki atvykimo arba antigeno testas ne anksčiau 48 val. iki atvykimo
Raudona ir pilkaTaipTaipTaip
GeltonaTaipNeTaip ir pakartotinis PGR tyrimas 3–5 dieną po atvykimo
ŽaliaTaipNeTaip

* Izoliacija ir tyrimas nereikalingas paskiepytiems pagal visą vakcinacijos schemą arba persirgusiems asmenims

Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį. Vadovaujantis Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) žemėlapiais, užsienio valstybės yra skirstomos į skirtingų spalvų zonas, kurioms galioja atitinkami reikalavimai. Lietuvoje sudaromame paveiktų šalių sąraše šalis priskiriama konkrečios spalvos grupei pagal labiausiai paveikto šalies regiono spalvą. Trečiosios šalys, kurios neteikia duomenų ECDC, patenka į pilkąją zoną.

https://sam.lrv.lt/lt/news/view_item/id.58500

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us