Raseinių naujienų portalas

Laisvalaikis

Dar turite galimybę pasinaudoti parama žalioms judumo priemonėms įsigyti

Daugiau kaip 7 tūkst. šalies gyventojų jau pateikė prašymus už beveik 5 mln. eurų įsigytiems elektriniams paspirtukams, dviračiams ar mažiau taršiems automobiliams kompensuoti. Dar 5  mln. eurų subsidijų yra laisvos, todėl kviečiame naudotis galimybe ir įsigyti ekologišką transporto priemonę.

Kompensacijoms už įsigytą darnų transportą viso skirta 10 mln. eurų iš Klimato kaitos programos. Elektriniams paspirtukams, dviračiams ir kitam alternatyviam transportui – 6 mln. eurų, o mažiau taršiems automobiliams – 4 mln. eurų.

Virš 6 tūkst. gyventojų pateikė paraiškas įsigytiems elektriniams paspirtukams, dviračiams, viešojo transporto bilietams ar dalijimo paslaugoms kompensuoti. Prašoma paramos suma siekia 4 mln. eurų.

Daugiausia, beveik 10 tūkst. vienetų, prašoma kompensuoti elektrinių paspirtukų ir dviračių. Daugiau kaip 1,7 tūkst. įsigyta ir elektrinių dviračių. Kvietimo sąlygos leidžia įsigyti po 2 vnt. šių ekologiškų transporto priemonių.

Beveik 1 tūkst. gyventojų įsigijo mažiau taršius automobilius, kurių išmetamas CO2 kiekis neviršija 130 g/km ir kurie nėra varomi dyzelinu. Prašoma paramos suma siekia 1 mln. eurų. Kiek daugiau nei 250 gyventojų pasirinko ir elektrinius motociklus bei elektrinius mopedus.

Kvietimai galioja iki tol, kol priemonei pakaks lėšų arba ne ilgiau kaip iki gruodžio 31 dienos.

Paraiškos kompensacijai gauti gali būti teikiamos APVA tik internetu per APVIS sistemą (https://apvis.apva.lt/).

Kvietimą elektriniams paspirtukams, elektriniams ar paprastiems dviračiams, viešojo transporto bilietams ir dalijimosi paslaugoms kompensuoti rasite ČIA.

Kvietimą mažiau taršiems automobiliams, elektriniams motociklams ar elektriniams mopedams kompensuoti rasite ČIA.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us