Raseinių naujienų portalas

LaisvalaikisPramogos

Puošiame namus rudeniui: floristė moko, kaip susikurti floristinę kompoziciją moliūge (video)

Ruduo – moliūgų metas. Iš jų galima pagaminti ne tik daugybę įvairiausių patiekalų, bet ir panaudoti rudens namų dekorui. „Daugeliui žmonių moliūgai asocijuojasi su Helovino švente, kuomet jie yra įvairiai skaptuojami, tačiau egzistuoja ir kitos moliūgų dekoro idėjos. Tiems, kurie norėtų savo namuose sukurti rudenišką jaukumą, galima moliūgą paversti netgi žydinčia kompozicija“, – sako Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos profesijos mokytoja Greta Lendraitytė ir dalinasi praktine pamoka, kaip nesudėtingai patiems susikurti floristinę puošmeną.

Kūrybinio proceso eiga

Kompozicijai moliūge sukurti reikės – moliūgo, floristinės oazės, celofano, bambukinių iešmelių, peiliuko, žirklių ir mėgstamų gėlių. Floristė savo kompozicijos kūrimui pasirinko šiloką, chrizantemas, rožytes, gvazdikus, astras bei aviečių ir vinvyčių uogas. Beje, kompozicijos kūrimui puikiai tinka ir kitos gamtinės medžiagos – rudeniniai lapai, rojaus obuoliukai bei patys įvairiausi gėlių žiedai.

Pirmasis darbas – išskaptuoti moliūgo vidų. Tai atlikus, į jį dedamas celofanas, siekiant apsaugoti moliūgą nuo rūgimo proceso. Tuomet į celofanu padengto moliūgo vidų dedama vandeniu primirkyta oazė. Bambukinius iešmelius naudojame siekiant nupjautą moliūgo kepurėlę pritvirtinti prie oazės. Tarpas tarp moliūgo pagrindo ir kepurėlės išnaudojamas floristiniam dekorui. Anot floristės, tai yra pati smagiausia kūrybinio proceso dalis, kada kiekvienas gali susikomponuoti gėles taip, kaip jam atrodo gražiausia.

Kviečiame žiūrėti floristės Gretos video pamoką ir pasimokyti, kaip žingsnis po žingsnio susikurti kompoziciją moliūge.

Informaciją teikia:

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us