Raseinių naujienų portalas

KultūraLaisvalaikis

Tradicinė literatų popietė Viduklėje ,,Gelstančių lapų sūkury“

Spalio 21 d. RMMVB Viduklės filiale vyko tradicinė literatų popietė ,,Gelstančių lapų sūkury“. Į susitikimą su skaitytojais bibliotekininkė Aušra Užmedzkienė pakvietė būrelį Raseinių r. kuriančių žmonių: Aldoną Oną Radčenko, Eleonorą Augulevičienę, Janiną Tautkienę, Ksaverą Mėlinienę, Zigmą Akramavičių, Praną Laurinavičių.  

Renginys pradėtas ir baigtas prisiminimu ilgametės literatų klubo ,,Dubysa“ pirmininkės Danguolės Peckuvienės. Janinai Tautkienei prabilus apie Danguolės šviesią asmenybę, nuveiktus darbus bendraujant su rajono poetais, perskaičius jos eilėraštį apie Tėvynę, visi popietės dalyviai ilgais plojimais, kaip dėkingumo ženklu išėjusiai kūrėjai, pagerbė jos atminimą. 

Klausytojai turėjo progą, skaitomų poetinių tekstų vedami, pasigrožėti amžinai gyvu ir kintančiu gamtos pasauliu, pamąstyti apie asmens vidinio gyvenimo peripetijas, išgyventi su brangiausiais žmonėmis šilumą, Tėvynės svarbą kiekvieno mūsų gyvenime. Esminės būties vertybės vienija, bet apie jas prabilti savu žodžiu siekia kiekvienas rašantysis. Ta poetinio kalbėjimo įvairovė ir atsiskleidė renginyje. Džiugu, kad jame turėjo galimybę pirmą kartą viešai skaityti savo eilėraščius bibliotekininkės pakviesta Eleonora Augulevičienė. Jos kūriniai patraukė detalės, įaustos įtikinančiame emociniame lauke, raiškumu. 

Renginyje skambantį poetinį žodį lydėjo RRKC Viduklėje moterų dueto (vadovė Ligita Matelienė) ir moterų ansamblio ,,Ringė“ (vadovė Gerda Lapinskaitė) atliekamos dainos. 

Aldona Ona Radčenko dainininkes apdovanojo savo kūrybos knygelėmis. Kaip malonią dovaną Pranas Laurinavičius priėmė jam Zigmo Akramavičiaus dedikuotą eilėraštį. Kūrėjai pradžiuginti RRKC Viduklėje kultūrinių renginių organizatorės Aivos Gailienės įteiktais suvenyrais. O kuo apdovanoti popietėje dalyvavę klausytojai? ,,Aukštosiomis akimirkomis“, kai galvojama apie tai, kas tauru, teisinga, kas veda į šviesą. Visi – ir duodantys, ir priimantys – dalyvavome nuoširdžioje dvasinėje šventėje. Gera buvo tomis akimirkomis, gera jas, jau ir praeitimi tapusias, prisiminti. 

                                                                                                                                                                                                Teksto autorė  Živilė Lembutienė, fotografijos: Prano Laurinavičiaus ir Aivos Gailienės

                                                                                                                                                                                         

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us