Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

Seimas balsuos dėl prezidento veto, kad nevakcinuoti darbuotojai patys mokėtų už testus

Seimas ketvirtadienį balsuos dėl prezidento Gitano Nausėdos veto pataisoms, kad nevakcinuoti ar COVID-19 nepersirgę darbuotojai nuo gruodžio patys mokėtų už testus.

Valdantieji siekia atmesti šalies vadovo veto ir priimti grąžintas pataisas. Tam jiems reikia ne mažiau kaip 71 balso.

Valdantieji iš viso Seime turi 74 balsus ir prieš lemiamą balsavimą telkia pajėgas – kai kurie politikai sutrumpino užsienio komandiruotes ar į jas neišvyko.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę vetavo Seimo anksčiau priimtas Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, kad periodiškai testuotis dėl COVID-19 turintys nepasiskiepiję darbuotojai nuo gruodžio 1 dienos tai darytų savo lėšomis.

Valstybės vadovo teigimu, šie Vyriausybės inicijuoti pakeitimai nepadės valdyti pandemijos, o gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus. 

Valdantieji sako iš prezidento neišgirdę argumentų, kodėl reikia atmesti priimtas pataisas, taip pat kritikuoja, kad šalies vadovas grąžino pataisas nepateikęs savo pasiūlymų.

Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, Seime pateikus prezidento veto už tai, kad įstatymas būtų laikomas nepriimtu, balsavo 60 parlamentarų, 68 Seimo nariai balsavo už tai, kad grąžintas įstatymas būtų svarstomas iš naujo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us