Raseinių naujienų portalas

KitaPramogos

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja gyventojus, kad švęsdami nepamirštų pasirūpinti savo ir kitų saugumu

Naujųjų metų švenčių ugniagesiai gelbėtojai kasmet laukia su nerimu. Kaip rodo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento statistikos duomenys, per penkerius  metus sausio 1-ąją šalyje  yra kilę 308 gaisrai. Daugiausia jų kilo 2020-aisiais, kai ugniagesiams teko gesinti 107 gaisrus. Beje, šiemet sausio 1-ąją kilo 43 gaisrai.  

Laimei, žūčių gaisruose per  Naujuosius metus  dažniausiai pavyksta išvengti.  Deja, 2018 m. sausio 1-osios rytą Kaišiadorių rajone  ugnis pasiglemžė moters  gyvybę. Ugniagesiams buvo pranešta, kad iš dviejų aukštų mūrinio pastato rūksta dūmai. Atvykę ugniagesiai rado degantį stalą ir dūmuose skendinčius kambarius. Moters gyvybės išgelbėti nepavyko.

Statistikos duomenimis,  per penkerius metus sausio 1-ąją  gaisrų metu 6 gyventojai buvo traumuoti. O 2017 m. metais ugniagesių dėka pavyko išgelbėti penkių žmonių gyvybes.

Kaip rodo penkerių metų statistika, daugiausia gelbėjimo darbų pirmąją sausio parą ugniagesiams gelbėtojams teko atlikti 2019 m. Į juos buvo skubėta 43 kartus.

Artėjant Naujiesiems metams, ugniagesiai gelbėtojai įspėja gyventojus, kad švęsdami nepamirštų pasirūpinti savo ir kitų saugumu.

Kilus gaisrui, reikia kuo skubiau skambinti telefonu 112.  Ugniagesiai pataria nedelsti,  kuo greičiau išeiti iš buto ar namo, kuriame kilo gaisras, o išeinant būtinai uždaryti duris, be to,   negrįžti atgal gelbėti turto. Jokiu būdu nesinaudoti liftu, o leistis laiptais.   

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us