Raseinių naujienų portalas

Kita

COVID-19 patvirtintas Raseinių ligoninės darbuotojui. Nustatyti dar trys didelės rizikos sąlytį turėję medikai

Iš 45 naujų koronaviruso atvejų 14 susirgimų yra susiję su ligos židiniais, kaip užsikrėtė 16 žmonių – epidemiologams nustatyti nepavyko, 11 asmenų susirgo po turėto sąlyčio su žinomu užsikrėtusiuoju, taip pat per praėjusią parą nustatyti keturi įvežtiniai atvejai, trečiadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (MVSC).

Trys nauji koronaviruso atvejai patvirtinti Vilniaus Gabijos progimnazijos mokiniams, kurie buvo izoliacijoje. Su protrūkiu šiuo metu siejama 12 ligos atvejų. Pradinių klasių mokiniai šioje ugdymo įstaigoje mokosi įprastai, penktos–aštuntos klasės – nuotoliniu būdu. 

Tai pat trys nauji atvejai Vilniaus apskrityje siejami su šeimos švente. Vertinama, kad iš viso jau susirgo penki asmenys.

Raseiniuose COVID-19 liga nustatyta dviem asmenims. Vienas jų – policijos komisariato darbuotojas. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejama 18 atvejų. Antrasis užsikrėtusysis – Raseinių ligoninės darbuotojas. Nustatyti trys didelės rizikos sąlytį turėję medikai.

NVSC duomenimis, gydymo įstaigos darbuotojas užsikrėtė nuo kolegos, kuris susirgo po kontakto su šeimos nariu, dirbančiu policijos komisariate.

Vienas naujas atvejis Telšių apskrityje yra susiję su Klaipėdos regione veikiančios įmonės darbuotojų išvyka laivu. Tai jau aštuntas patvirtintas atvejis.

Šiauliuose koronavirusas patvirtintas siuvimo įmonės „Interscalit“ darbuotojui. Iš viso užsikrėtimas nustatytas 40 žmonių.

Klaipėdos apskrityje nustatyti du nauji ligos atvejai. Vienas atvejis siejamas su šeimos švente, tai – aštuntasis užsikrėtusysis. Antrasis – su židiniu „Klaipėdos energijoje“. Tai 11 susirgusysis.

Tuo metu Kaune praėjusią parą registruotas atvejis, siejamas su Kauno technologijos bendrabučiu (KTU). Iki šiol registruoti du susiję atvejai. Preliminariais duomenimis, KTU bendruomenėje sąlytį turėjo 32 asmenys, šiuo metu atliekamas jų rizikos vertinamas.

Praėjusią parą Vilniaus apskrityje registruotas vienas atvejis, siejamas su židiniu transporto įmonėje „Opus Auto“. Tai – antrinis užsikrėtimas, iš viso serga trys žmonės.

Be to, dar 11 asmenų, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, tačiau jie nepriskiriami infekcijos židiniams.

Vienas iš šių asmenų yra Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos mokinys. Mokykloje kontaktų nenustatyta, kadangi dėl turėto didelės rizikos sąlyčio su užsikrėtusiuoju asmuo buvo izoliacijoje.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 16 asmenų.

Du įvežtiniai atvejai nustatyti Vilniaus apskrityje – iš Rusijos ir Jungtinės Karalystės. Kauno apskrityje patvirtintas įvežtinis atvejis iš Baltarusijos, Klaipėdoje – iš Ukrainos.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3442 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1216 žmonių, 2125 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 87 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 14 užsikrėtusiųjų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us