Raseinių naujienų portalas

Kita

Raseinių rajone į mokyklas nuo pirmadienio grįš apie 100 moksleivių

Švietimo ministerija pranešė atlikusi bendrojo ugdymo mokyklų mokinių apklausą. Paaiškėjo, kad šalyje apie 25 tūkst. mokinių reikalinga mokymosi pagalba: papildomai konsultuoti, aprūpinti kompiuterine įranga, užtikrinti interneto ryšį, stiprinti motyvaciją. Pasak Raseinių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Modestos Lukoševičienės, po šią savaitę vykusio pasitarimo su ugdymo įstaigų vadovais, paaiškėjo, kad rajone tokios pagalbos reikia truputį daugiau nei 100 vaikų.

Raseinių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Modesta Lukoševičienė

„Bendradarbiaujant su klasės vadovais ir mokytojais, bei pasitelkus mokyklų vaiko gerovės komisijas, manome, kad rajone yra apie 102 vaikus, kurie neturi sąlygų mokytis namuose arba dėl kitų objektyvių priežasčių reikalinga kita pagalba mokantis nuotoliniu būdu, – kalbėjo Švietimo sk.  vedėja M. Lukoševičienė. – Tai nebūtinai kompiuterinės įrangos ar ryšio problemos. Ryškėja vaikų motyvacijos problemos, sąlygų ugdytis namuose trūkumas.“

Grįžtantys į klases vaikai, kaip ir iki šiol, bus mokomi nuotoliniu būdu

Pasak specialistės vaikai ir toliau bus ugdomi nuotoliniu būdu, tačiau mokykla jiems suteiks tinkamas sąlygas mokytis, t.y. kompiuterinę įrangą, internetinį ryšį. Mokinių priežiūrą atliks švietimo pagalbos specialistai, bibliotekininkai ir pan. Tinkamiausią variantą rinksis pati mokykla.

Nemažai daliai į mokyklas nuo kitos savaitės sugrįžtančių mokinių yra paskirtas nemokamas maitinimas, jų šeimos gauna socialinę paramą. Tad daugumoje ugdymo įstaigų bus tiekiamas šiltas maistas. „Bus sudaromi maitinimo grafikai, kad būtų užtikrinama valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitos būtinos sąlygos. Kai kuriose mokyklose, mintyje turiu tas ugdymo įstaigas, į kurias grįš nedaug vaikų, jei pritars tėvai, vaikai galės atsineš savo maistą, o nemokamo maitinimo daviniai bus atiduodami įprasta tvarka,“- pasakojo Švietimo ir sporto sk. vedėja M. Lukoševičienė.

Į Viktoro Petkaus pagrindinę mokyklą sugrįš 11  vaikų

Į Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinę mokyklą nuo pirmadienio (sausio 25 d.) turėtų sugrįžti 11 auklėtinių. Pasak šios švietimo įstaigos direktoriaus Ramūno Bružo, į mokyklą grįžta tie vaikai, kuriuos rekomendavo Vaiko gerovės komisija.

Viktoro Petkaus pagrindinė mokykla

„Kiekvienam vaikui bus skiriama ne mažiau, kaip 10 kv.m. Juos prižiūrės mūsų mokyklos darbuotojai. Vaikai bus išskirstyti į keletą skirtingų klasių, laikantis visų nustatytų higienos reikalavimų. Mokiniams bus išdalintos ausinės, kad netrukdytų netoliese esantiems vaikams. Jų mokymo procesas, vyks nuotoliniu būdu.“

Mokyklos direktorius R. Bružas pasakojo, kad apie galimybę sugrįžti į mokyklą, tartasi su vaikų tėvais.  „Nėra griežto įsakymo grįžti į mokyklą. Mes skambiname ir tariamės su vaikų, kurie galėtų grįžti ugdytis į mokyklą, tėvais. Prieš tai vyko pokalbiai su klasių vadovais, mokytojais, jie siūlė vaikus, kuriems reikia pagalbos. Tada mokinių sąrašas buvo pateiktas Vaiko gerovės komisijai, jie bendravo su mokinių tėveliais ir tarėsi. Tačiau patys tėvai priima sprendimą. Tad šią savaitę dar kalbamės ir derinamės, kiek mūsų mokyklos auklėtiniui realiai grįš į mokyklą.“

Šios mokyklos auklėtiniai bus maitinami mokyklos valgykloje. Vaikus į mokyklą planuojama atsivežti mokykliniu autobusu.

Griežtas karantinas Raseinių rajone įvestas spalio 9-ąją. Didžioji dalis švietimo įstaigų nuotolinį ugdymą, su mažomis pertraukomis, vykdo nuo rugsėjo antros pusės.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us