Raseinių naujienų portalas

Naujienos

NVSC prašo informuoti apie klaidinančias žinutes

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, kad žmonės, kurie nepildė užsikrėtusiems koronavirusine infekcija (COVID-19) skirtos anketos https://atvejis.nvsc.lt/, gavo anketos pildymui sugeneruotus kodus, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, jog galimai tai piktavališkas elgesys. 

Tokių kodų, kurie nebuvo panaudoti pildant anketą, per pastarąsias tris dienas buvo sugeneruoti 56. NVSC ragina žmones būti budriems – tokiu atveju, jei žmogui nėra patvirtinta koronavirusinė infekcija ir žmogus nepildė anketos https://atvejis.nvsc.lt/, tačiau trumpąją SMS žinute gavo anketos pildymui reikalingą kodą, žmogus turėtų informuoti NVSC el. p. komunikacija.vilnius@nvsc.lt.

NVSC atkreipia dėmesį, kad piktavališkas elgesys nebus toleruojamas ir apie tokius bandymus bus pranešta teisėsaugos institucijoms. Šiuo visai šaliai ir visam pasauliui sudėtingu metu, kaip jau ne kartą akcentuota, reikalingas visuomenės susitelkimas, žmonių indėlis tiek užtikrinant infekcijos prevenciją, tiek stabdant tolesnį viruso plitimą.  

Būtent tam yra skirta anketa, kurią raginamas savarankiškai užpildyti kiekvienas žmogus, kuriam yra patvirtinta COVID-19 liga. Anketoje klausiama, kokiomis aplinkybėmis žmogus užsikrėtė, prašoma nurodyti darbovietes, taip pat vietas, kur žmogus lankėsi, įvertinti turimas sąlygas izoliuotis, apibūdinti jaučiamus simptomus, nurodyti sąlytį turėjusius žmones bei pateikti kitą epidemiologams svarbią informaciją. Kuo greičiau žmogus pateiks šią informaciją, tuo greičiau bus izoliuoti su užsikrėtusiuoju bendravę ir kitiems riziką užsikrėsti galintys kelti žmonės, o tai reiškia – stabdomas tolesnis viruso plitimas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us