Raseinių naujienų portalas

MaistasNaujienos

Premjerė su restoranų ir viešbučių atstovais aptars paramos klausimus

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį su viešbučių ir restoranų atstovais aptars itin skaudžiai nuo pandemijos nukentėjusio sektoriaus situaciją bei galimus paramos būdus.

„Premjerė susitiks su viešbučių ir resotarnų asociacijos atstovais, aptars situaciją, galimus pagalbos būdus, nes tai yra vienas labiausiai per pandemiją nukentėjusių sektorių“, – BNS sakė ministrės pirmininkės atstovė Rasa Jakilaitienė.

Anksčiau šį mėnesį viešbučių ir restoranų atstovai surengė „paskutinę vakarienę“ – protesto akciją, kuria buvo siekiama parodyti sunkią padėtį šiame sektoriuje.

Vienas iš sektoriaus atstovų reikalavimų buvo panaikinti 100 tūkst. eurų lubas subsidijoms. Ekonomikos ir inovacijų ministerija šį prašymą yra linkusi patenkinti ir tvirtina, kad maksimali valstybės pagalbos suma, kurią galėtų gauti viena įmonė, turėtų būti padidinta iki 300 tūkst. eurų.

Savo ruožtu ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė po viešbučių ir restoranų verslininkų surengto protesto tvirtino, kad šis sektorius pagal išdalintas subsidijas yra antras po prekybos.

Subsidijų ir lengvatinių paskolų paramos schema nuo karantino ribojimų nukentėjusioms įmonėms veikia jau daugiau nei du mėnesius, tačiau tuo pat metu Ekonomikos ministerija rengia ir antrą paramos labiausiai nukentėjusiam verslui paketą, kuriame subsidijoms numatyta dar 70 mln. eurų.

A. Armonaitė sako, kad ši paramos schema turėtų pradėti veikti balandžio mėnesį.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us