Raseinių naujienų portalas

LaisvalaikisPramogos

Kokie populiariausi laisvalaikio leidimo būdai tarp studentiško amžiaus jaunuolių?

Jeigu jums įdomu, ką dažniausiai veikia jūsų bendraamžiai arba būtent studentiško amžiaus žmonės, arba norite pasisemti įkvėpimo, ką galėtumėte veikti patys, tai šis straipsnis, kaip tik jums. Mes atlikome apklausą ir ištyrėme, ką dažniausiai veikia būtent studentiško amžiaus sulaukę jaunuoliai Lietuvoje. Nors karantinas kiek ribojo jų galimybes leisti laisvalaikį, taip, kaip jie norėjo, tačiau paprašėme jų vis tiek įvardinti tai, ką jie veikdavo iki tol. Štai populiariausi atsakymai!

Darbo skelbimų peržiūra

Pasirodo, kad daugmaž kas trečias studentiško amžiaus jaunuolis per dieną bent sykį užsuka į grupes socialiniuose tinkluose bei tam skirtus portalus, kur žiūri į darbo skelbimus. Kadangi visi šios apklausos dalyviai buvo studentiško amžiaus, tai tikėtina, kad jie tik pradeda savarankišką gyvenimą arba ieško naujų karjeros galimybių. Įdomi statistika ta, kad vidutinis, niekada iki tol nedirbęs, studentiško amžiaus jaunuolis(-ė) Lietuvoje vidutiniškai savo CV išsiunčia maždaug 8 kartus, iki kol gauna pakvietimą į savo pirmąjį darbo pokalbį. 

Aktyvus laisvalaikis ir domėjimasis sportu

Sportu domisi tikrai nemažai universitetinio amžiaus studentų. Tarp populiariausių sporto šakų – krepšinis, futbolas, Dakaro ralis, kovos menai. Daugiausiai sportą tokio amžiaus žmonių žiūri per televizorių ar kompiuterį (internetu). Beveik visi aistringesni sporto sirgaliai turi ir savo mėgiamas komandas ar sportininkus. Lažybos gyvai, diskusijos su draugais dėl varžybų baigties ir prisijungimas prie mėgėjų bendruomenių socialiniuose tinkluose – dalis sporto bendruomenės pomėgių. 

Serialai ir filmai

Nors jaunuoliai serialus ir filmus žiūri tikrai dažniau nei kitos demografijos, tačiau karantinas šį atotrūkį tarp jų ir kitų amžiaus grupių, tik dar labiau padidino. Pastebimas procentas jaunimo prenumeruoja tokias platformas, kaip “Netflix” ir panašias, kad galėtų visuomet stebėti naują ir įdomų turinį. Kiek dažniau šitaip savo laiką leidžia moteriškos lyties atstovės, kurios per metus turėtų maždaug 20 procentų daugiau laiko praleisti priešais TV ar kompiuterio ekraną, žiūrint naują turinį. 

Barai ir naktiniai klubai

Būtent dėl to, kad šios pramogos buvo nepasiekiamos karantino suvaržymo metu, daugiausiai liūdėjo studentiško amžiaus jaunuoliai. Labai nemaža dalis jų įvardino, kad būtent ši pramoga tapo tarsi ritualu savaitgaliais, leidžiančiu susitikti su draugais ar užmegzti naujas pažintis. Kadangi, pasak jų, mokslai kelia daug įtampos (ką jau kalbėti, jeigu mokslai derinami su darbais), pasibuvimas naujoje vietoje ir atsipalaidavimas leidžia šiek tiek nurimti ir atsiriboti nuo neigiamų arba slegiančių emocijų. Barus dauguma renkasi pagal meniu ir publiką, o naktinius klubus – pagal ten grojančią muziką ir labiau dėmesį kreipia į kainas. 

Stalo žaidimai

Tie žmonės, kurie įvardino, jog į barus ar naktinius klubus dažnai nevaikšto, pastebimai dažniau nurodė, kad mėgstą laiką draugų kompanijoje leisti namuose ar svečiuose, žaisdami stalo žaidimus. Strateginiai žaidimai – d6.lt nėra vienintelis populiarus žanras. Itin daug dėmesio sulaukia linksmi vakarėlių žaidimai, tokie kaip Twister, Alias, Lažinkimės ir kiti. Bene labiausiai išskirtinis stalo žaidimas, kurį galima vadinti ne tik žaidimu, bet ir hobiu – Dungeons & Dragons. Šio žaidimo per vieną prisėdimą nepažaisi, jis vyksta labai ilgą laiką. Tad, kad ir kokie stalo žaidimai būtų aptariami, didelė tikimybė, kad jie bus labai populiarūs tarp jaunesnio amžiaus žmonių. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us