Raseinių naujienų portalas

KitaKultūraLaisvalaikis

Renginių koordinatorius E. Juška iškėlė klausimą, kodėl maršus organizuoti galima, o kultūriniams renginiams vis dar taikomi griežti apribojimai

Savaitgalį praėjęs Didysis šeimų gynimo maršas visuomenėje sukėlė didžiules diskusijas. Socialinių tinklų vartotojai, kaip ir visa šalis, pasidalino į dvi dalis – vieni palaikė maršo dalyvius, kiti klausė, ką ir nuo ko reikia ginti. Tačiau Lietuvoje galiojant griežtam karantinui ir nemažėjant koronavisuso susirgimo atvejų vis dar draudžiami masiniai renginiai. Tad kultūros atstovai teisėtai pradėjo piktintis, kodėl jiems yra draudžiama dirbti, o kitiems galima organizuoti daugiatūkstantinius renginius.

Šiandien savo nuomonę išsakė Raseinių rajono kultūros centro Kultūrinių renginių koordinatorius Edgaras Juška, savo socialinio tinklo paskyroje jis klausė:

„Mano brangūs draugai ir bičiuliai. Man kelia pyktį ir nerimą tai, kas vyksta Lietuvoje. Kalbu apie šeimų maršą. Visiems žinoma, kad šiuo metu leidžiami organizuoti renginiai iki 150 žiūrovų, Kultūros centrų meno kolektyvų repeticijos iki 10 žmonių viduje, iki 20 žmonių lauke ir tai tik mažumoje savivaldybių. Bet maršo dalyviai yra išskirtinė kasta, kuriai negalioja ribojimai: būriavosi iki 10 tūkst. žmonių, dauguma be kaukių, nesilaikė atstumų ir t.t. Dvigubi standartai, aplaidus ir neatsakingas valdžios požiūris, kitų žmonių diskriminacija, tokio pobūdžio ir masto renginiai supriešina visuomenę, kelia grėsmę žmonių sveikatai ir potencialiai pratęsia visų mūsų karantiną dar mėnesiui arba ilgiau…Gaila ir apmaudu, kada vieniems leidžiama daryti, ką nori, o kiti laikosi įstatymų ir yra uždaryti ( čia apie kultūros sektorių). Visiems geros dienos, sveikatos, supratimo, teisingo ir blaivaus mąstymo bei požiūrio,“– savo socialinio tinklo paskyroje rašė E. Juška.

Po viešo renginių koordinatoriaus kreipimosi pasisakė raseiniškis Seimo narys Arvydas Nekrošius: Ir visa tai palaimino Vilniaus savivaldybė išduodama leidimą bei prisiimdama atsakomybę dėl žmonių kiekio susibūrimo metu.

Čia pat Seimo nariui buvo priminta ir jo piniginė parama vykstantiems į šį renginį. Tačiau A. Nekrošius savo kaltės čia neįžvelgė:

„Kiekvienas suaugęs žmogus yra pats atsakingas už save ir priima vienokius ar kitokius sprendimus. Žmonės patys sprendžia kur jie vyksta, ar į Vilnių, ar prie jūros, ar į sausakimšus prekybos centrus. Yra patys atsakingi už savo ir aplinkinių sveikatą bei privalo laikytis visų rekomendacijų. Jei savivaldybė davė leidimą tokiam renginiui, kuriame buvo deklaruojama tūkstantinė minia, tai čia savivaldybės požiūrio klausimas.“

Po viešu E. Juškos kreipimosi, dėl renginių organizavimo atlaisvinimo, pasipylė komentatorių nuomonės, kurios peraugo į diskusiją apie pandemiją ir skiepų būtinumą: „Kol žmonės nesipriešins, kol neišeis i gatves, tol pandemija Lietuvoje nesibaigs. Kol visu vakcinų nenupirks, o po to išdalins tipo biednesnėm šalim, tol pandemija tesis. Nuo gripo daugiau žmonių mirdavo ir niekas pandemijos neskelbė. Nes už šitos pandemijos stovi dideli pinigai,“ – rašė viena iš komentatorių.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us