Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Tarptautinio piešinių konkurso diplomantės

Panevėžio gamtos mokykla jau 30 kartą organizavo tarptautinį piešinių konkursą „Išgirsti pačią slapčiausią gamtos kalbą“, skatinantį vaikus ir jaunimą pažinti gamtą, ugdytis aplinkosaugines kompetencijas, meninius – kūrybinius gebėjimus. Piešinių konkursas „Išgirsti pačią slapčiausią gamtos kalbą” – neformalaus vaikų švietimo renginys, skirtas mūsų respublikos ir kitų šalių vaikams, kurio tikslas ugdyti atvirą, dėmesingą žmogui ir aplinkai vaiką, siekiantį per kūrybą išreikšti savo požiūrį, nuostatas į gamtą ir meną.

Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos jaunieji menininkai turėjo galimybę ne tik piešti piešinius, bet ir pasidalinti mintimis apie mūsų planetos nepakartojamą grožį. Konkursui buvo atrinkti 7 dailės studijos vaikų kūriniai.

 Šiais metais konkursui buvo pateikta 1203 kūrybiniai darbai iš Lietuvos ir užsienio šalių: Kinijos, Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos, Slovėnijos, Rusijos, Švedijos, Vokietijos, Indijos. Vertinimo komisija išrinko 111 geriausių piešinių, kurie buvo apdovanoti laureato diplomais. Laureatų darbai eksponuojami Gamtos mokyklos „Žaliojoje galerijoje“.

Geriausiai konkurse pasirodė trys dailės studijos mažosios menininkės: Agnieška Aukštakytė (10 m.), Margarita Griciūtė (9 m.) ir Augustė Danieliūtė (9 m.). Jos už savo kūrinius buvo apdovanotos konkurso „Išgirsti pačią slapčiausią gamtos kalbą“ laureato diplomais ir dovanėlėmis.

Dėkojame Raseinių rajono kultūros centro administracijai už galimybę aplankyti piešinių parodą Panevėžyje. Mes ne tik pamatėme pačius geriausius piešinius iš Lietuvos bei užsienio ir dar aplankėme Panevėžio gamtos mokyklos edukacines erdves, susipažinome su daugelio gyvūnų, vabzdžių, paukščių gyvenimo subtilybėmis.

 Šis piešinių konkursas atskleidė kiekvieno vaiko kūrybiškumą, ugdė meilę, pagarbą mūsų planetai Žemei bei jos gyvybei.

Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos vadovė Dalia Rapalytė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us