Raseinių naujienų portalas

NaujienosNuomonės

Rugsėjo 10-osios mitingo organizatoriai kritikuoja siekį Seimą apjuosti tvora

Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovai, rugsėjo 10-ąją ketinantys organizuoti mitingą prie Seimo, sako neigiamai vertinantys siekį parlamentą apjuosti tvora.

„Kad apjuosta tvora, tai vertinu labai neigiamai ir aš tai paminėjau Seimo pirmininkei, kadangi tas aptvėrimas tvora labai bus eskaluojamas tiek Baltarusijos, tiek Rusijos žiniasklaidoje“, – pirmadienį žurnalistams sakė vienas mitingo organizatorių Raimondas Grinevičius.

„Mes puikiausiai matėme, kaip įvyko negeri dalykai per rugpjūčio 10-osios mitingą, tai Baltarusijos televizija ištisai – nuo ryto iki vakaro, kas pusvalandį, kas valandą – tik prasideda žinios ir iškart rodo Lietuvą“, – pridūrė jis.

R. Grinevičius kartu su kitais Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovais Artūru Orlausku ir Algimantu Rusteika pirmadienį mitingo klausimus aptarė su parlamento vadove Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla praėjusią savaitę teigė, kad mitingo metu Seimą ketinama apjuosti tvora, siekiant išvengti riaušių, kokios kilo po rugpjūčio 10-ąją organizuoto mitingo.

Šalies policijos vadovas teigė, kad yra įpareigojimas nuo valstybės institucijų laikytis 75 metrų atstumo.

Rugsėjo 10-osios mitingo organizatorius R. Grinevičius sako, kad vietoj tvoros būtų galima imtis kitų priemonių.

„Aš suprasčiau, kad jeigu būtų padaryta kažkokia gyva policininkų grandinė, ar riaušių policijos. Tokie dalykai kaip tvoros yra perlenkta viskas“, – teigė Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovas.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms. Protestas peraugo į riaušes, jų dalyviai blokavo išėjimus iš parlamento rūmų, mėtė į pareigūnus butelius, signalines raketas, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos, sulaikyta keliasdešimt asmenų.

Dar viena protesto akciją sostinės centre ruošiamasi surengti rugsėjo 10-ąją, Vilniaus savivaldybė šią savaitę žada iš naujo svarstyti, ar išduoti leidimą renginiui.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us