Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Ugniagesiai šiemet gaus 1,4 tūkst. modernių šalmų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pasirašė 2500 ugniagesių šalmų Heros Titan (gamintojas Rosenbauer International AG) su žibintuvėliais Adalit L-30 įsigijimo sutartį, jos trukmė su pratęsimais – 36 mėn.  Vieno šalmo kaina  – 337,59  su PVM.

Atsižvelgus į 2021 m. skirtus asignavimus, šiemet bus įsigyjami 1400 ugniagesių šalmai.  Pagal sutartį jie turėtų būti pristatyti ne vėliau kaip per 2  mėnesius nuo užsakymo pateikimo. Įsigijus visą, sutartyje numatytą kiekį, naujaisiais šalmais bus aprūpinti  94 proc. valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesių gelbėtojų.

„Nuolat siekiame, kad ugniagesiai gelbėtojai būtų aprūpinti jų saugumą užtikrinančiomis priemonėmis, kurios atitinka aukščiausius reikalavimų standartus. Džiugu, kad turime galimybę tai įgyvendinti,“ – sako departamento direktorius Saulius Greičius.   

Naujieji šalmai yra patogūs  ir lengvi, jų svoris  – 1,3 kg (be žibintuvėlio). Juose yra  prie šalmo kiauto iš šono tvirtinamas galingas žibintuvėlis, specialus veido skydelis, apsauginiai akiniai, beje, yra galimybė tvirtinti ir šiluminio vaizdo kamerą (termovizorių).

Šie šalmai atitinka  tris ugniagesių šalmų standartus, jie yra sertifikuoti, pagaminti pagal pažangiausias technologijas ir užtikrina optimalią apsaugą dirbant ekstremaliųjų situacijų metu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us