Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Galimybių pasą išsiėmė devyni iš dešimties galinčiųjų tą padaryti

Galimybių pasą išsiėmė devyni iš dešimties galinčiųjų tą padaryti, informuoja Registrų centras.

„Mūsų skaičiavimu, galimybių pasą atsiėmė beveik devyni iš dešimties galinčiųjų tą padaryti, dešimtadalis to nepadarė: nei skaitmeniniu būdu, nei popieriniu būdu“, – BNS sakė Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus.

Valstybės įmonės duomenimis, iš viso Lietuvoje galimybių pasas išduotas apie 1,5 mln. koronavirusu persirgusių ar paskiepytų gyventojų.

Pasak M. Samkaus, besitestuojantieji nėra skaičiuojami, nes jų galimybių paso galiojimo laikas yra per trumpas.

Registrų centro atstovo teigimu, apie trečdalį galimybių pasų žmonės atsiėmė popieriniu formatu.

„Ką mes matėme bent jau savo padaliniuose, popierinio galimybių paso dažniausiai atvyksta atsiimti vyresnio amžiaus žmonės, kadangi, labai tikėtina, jie neturi skaitmeninių galimybių jo atsisiųsti. Tačiau matėme ir vidutinio, jaunesnių žmonių. Kai kuriems gal tai yra patogiau, greičiau“, – kalbėjo M. Samkus.

Nuo rugsėjo pradžios galimybių pasas pradėtas išdavinėti Lietuvos pašto skyriuose, „Sodros“ padaliniuose ir vaistinėse. Kiek anksčiau Registrų centras vyko ir į mažesnius miestelius, sudarant galimybę kuo patogiau gauti šį dokumentą.

M. Samkus sako, kad popierinius galimybių pasus žmonės dažniausiai atsiima vaistinėse.

Galimybių pasą gauti gali visiškai pasiskiepiję, persirgę koronavirusu ar reguliariai už savo lėšas besitestuojantys žmonės.

Vyriausybės sprendimu nuo pirmadienio daugelis paslaugų bei prekybos vietų apribotos galimybių paso neturintiems žmonėms. Be jo galima apsipirkti tik nedidelėse maisto prekių parduotuvėse, vaistinėse, optikose, taip pat veterinarijos prekių parduotuvėse.

Imuniteto neturintys žmonės taip pat negali lankytis grožio salonuose, viešojo maitinimo įstaigose, pramogų vietose, renginiuose, išskyrus atvirose erdvėse vykstančius renginius, kuriuose dalyvauja ne daugiau kaip 500 žmonių.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us