Raseinių naujienų portalas

Sportas

Jurbarke MMA čempionate dalyvavo gausus būrys užsieniečių

Lapkričio 27 d. Jurbarke įvyko Atviras Lietuvos MMA čempionatas 2021, kurį organizavo yra sporto klubas „Pantera“ ir Lietuvos MMA federacija. Varžybose dalyvavo 145 dalyviai iš 24 sporto klubų. Galime pasidžiaugti, kad į Jurbarką atvyksta ne tik skirtingų Lietuvos miestų sporto klubai, bet kaskart vis daugiau populiarių užsienio komandų. Šio čempionato svečiai buvo Suomijos klubas „Sisu Gym Järvenpää“, trys klubai iš Estijos: „Tokon“, „VVK RAMM“ ir „Englas“ bei klubas iš Latvijos „MMA Jurmala“. Šie sporto klubai aktyviai dalyvauja Europos ir pasaulio IMMAF  čempionatuose, turėti aukšto meistriškumo priešininkus buvo nemenkas iššūkis Lietuvos atstovams. Džiaugiamės, kad lietuviai nenusileido ir stebino gražiomis kovomis, taip įgydami tarptautinių kovų patirties. Šiose varžybose iškovoti čempiono vardą galėjo tik patys geriausi, konkurencija buvo labai didelė ne vien dėl gausaus dalyvių skaičiaus, bet ir dėl stiprių priešininkų. Lietuvos ir užsienio kovotojai atvyko stipriai pasiruošę.

Svarbu paminėti, kad didelio susidomėjimo sulaukė merginų kovos. Amžiaus grupėje iki 18 metų svorio kategorijoje iki 61,2 kg Lijana Lipinskaitė (Sporto klubas „Pantera“) įveikė visas varžoves ir tapo 2021 metų  čempione. Suaugusiųjų moterų finalinėse kovose susitiko lietuvaitės su užsienietėmis, nors šį kartą pirmosios vietos iškeliavo svetur, tačiau Lietuvos atstovės kovojo atkakliai ir įgijo neįkainojamos patirties.

Didžiausią įspūdį žiūrovams paliko suaugusių vyrų kovos, kurios buvo ypatingai atkaklios. Kai kuriose svorio kategorijose buvo net iki 10 dalyvių, todėl norint tapti čempionu reikėjo itin daug ištvermės – nugalėti 3 kovose, kurių trukmė 3 raundai po 3 minutes. Nepaisant didelio krūvio sportininkai demonstravo gražias ir labai techniškas kovas. Suaugusiųjų kovos vyko pagal pradedančiųjų MMA light laisykles, o jau patyrusių kovotojų pagal IMMAF taisykles.

LMMAF kartu su sporto klubu „Pantera“ organizuoja „Atvirą Lietuvos čempionatą“ bei kitas varžybas, siekdami Lietuvos MMA rinktinei suteikti galimybę įgyti kuo didesnės tarptautinės patirties, kuri bus ypatingai reikalinga Europos ir pasaulio čempionatuose. Jau sausio 24 d. Lietuvos MMA rinktinė išvyksta į pasaulio čempionatą vyksiantį Abu Dabyje. Rinktinė bus sudaroma atsižvelgiant į visas LMMAF organizuotas varžybas ir sportininkų pasiektus rezultatus jose.

Renginys buvo transliuojamos tiesiogiai LMMAF facebook paskyroje, siekiant išvengti didelio žiūrovų kiekio varžybų salėje dėl COVID-19 pandemijos. Norintys renginį stebėti gyvai įeiti galėjo tik su galimybių pasu.

Susumavus visus rezultatus pagrindinė „Čempionų taurė“ atiteko sporto klubui iš Vilniaus „Pankratos“, antroji vieta –  sporto klubui „Pantera“, trečioji vieta – svečiams iš Estijos klubo „TOKON“.  Organizatoriai dėkoja visiems sportininkams ir treneriams už kantrybę ir MMA sporto lygio kėlimą. Taip pat Jurbarko sporto klubas „Pantera“ dėkoja auklėtiniams, kurie prisidėjo savo darbu ruošiantis varžyboms ir joms pasibaigus. Dėkojame už paramą Jurbarko rajono savivaldybei, Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijai.  Taip pat ačiū varžybų teisėjams už sąžiningą darbą vertinant kovas ir skaičiuojant dalyvių taškus, norą bei pastangas saugoti sportininkų sveikatą.

Sporto klubo „Pantera“ rezultatai:

Lijana Lipinskaitė iki 18 m.  61kg.  1 vieta
Deimantas Vabalas iki 16 m.  iki 62 kg. 1 vieta
Deimantas Grigonis iki 18 m.  iki 84 kg. 2 vieta
Aidas Veryga    (suaugęs) +18 m. iki 70 kg. 2 vieta
Pavelas Majauskas  iki 18 m.  iki 61 kg. 2 vieta
Tadas Veverskis suaugęs( +18 m.) iki 70 kg. 2 vieta
Domas Grigas  iki 12 m. 44 kg. 2 vieta
Martynas Švelnys  iki 12 m. 28 kg.  2 vieta
Justas Kavaliauskas iki 12 m. 37 kg. 2 vieta
Deimantas Grigonis iki 18 m. iki 84 kg. 2 vieta
Kornelijus Bruno iki 18 m. iki 84 kg. 3 vieta
Kornelijus Bruno iki 18 m. iki 84 kg. 3 vieta
Eimantas Rukšnaitis  iki 12 m. 28 kg. 3 vieta
Gustas Simanauskas iki 14 m. +57 kg. 3 vieta

Informaciją paruošė Mindaugas Smirnovas, sporto klubas PANTERA

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us