Raseinių naujienų portalas

KultūraLaisvalaikis

Tarptautiniame menų konkurse raseiniškės pelnė sidabro ir bronzos medalius

Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos mokiniai dalyvavo XIX tarptautiniame vizualiųjų menų konkurse „Aš gyvenu prie jūros“ Latvijoje (XIX International visual art competition „I live by the sea“). Šių metų tema – „Aš ir jūra“.

 Šiame konkurse dalyvavo 1152 dalyviai iš 12 šalių: Baltarusijos, Estijos, Italijos, Kinijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Norvegijos, Portugalijos, Rumunijos, Ukrainos, Turkijos. Daugiausia dalyvių buvo iš Latvijos.

Šiame konkurse buvo galima dalyvauti keliose meno srityse: tapybos, grafikos, tekstilės, kompiuterinės grafikos. Buvo išdalinta: specialusis UNESCO prizas, 1 pagrindinis „Grand“ apdovanojimas, 12 aukso,  16 sidabro  ir 21 bronzos medaliai bei 96 padėkos.

Dailės studijos mokiniai šiam tarptautiniam konkursui pateikė 10 įvairiomis technikomis atliktų darbų. Geriausiai tarptautinės vertinimo komisijos buvo įvertinti du dailės studijos kūriniai: dešimtmetės Margaritos Griciūtės tapybos darbas „Prie jūros“( II vieta ir sidabro medalis) ir Medėjos Vaitkevičiūtės „Jūros istorija“( III vieta ir bronzos medalis). Jaunosios menininkės tapo šio tarptautinio konkurso laureatėmis. Dar vienai dailės studijos mokinei dešimtmetei Astrėjai Vaitkevičiūtei už mišria technika atliktą darbą „Linksmybės jūroje“- padėka už sėkmingą dalyvavimą ir kūrybišką temos atskleidimą.  

Džiugu, kad dailės studijos mokiniai sėkmingai pasirodo ne tik respublikoje, bet ir tarptautiniuose konkursuose. Šis mokinių įvertinimas- tai savęs išbandymas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Teksto ir nuotraukų autorė: Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos vadovė Dalia Rapalytė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us