Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Teismas pratęsė parašų rinkimo terminą dėl piliečių referendumo iniciatyvos

Sausio 20 d. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nusprendė iš dalies patenkinti Piliečių referendumo iniciatyvinės grupės atstovų skundą ir pratęsti 6 mėn. terminą piliečių parašų rinkimui šį terminą skaičiuojant nuo LVAT išplėstinės teisėjų kolegijos 2021 m. spalio 20 d. nutarties administracinėje byloje Nr. R-14-1062/2021 paskelbimo dienos.

Parašų rinkimo terminas, kai piliečių referendumo iniciatyvinės grupės koordinatoriai, siekiantys inicijuoti privalomąjį referendumą dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 9 ir 147 straipsnių pakeitimo, turėjo pristatyti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) parašų rinkimo lapus, turėjo baigtis š. m. sausio 21 d.

Vadovaujantis LVAT sprendimu, piliečių referendumo iniciatyvinė grupė 300 tūkstančių minėtų Konstitucijos straipsnių pakeitimą palaikančių ir rinkimų teisę turinčių Lietuvos Respublikos piliečių parašų turės surinkti ir pristatyti į VRK ne vėliau kaip š. m. balandžio 20 d.   

6 tūkstančius parašų rinkimo lapų šios iniciatyvos koordinatoriams VRK išdavė 2021 m. liepos 21 d. Papildomi 4 tūkst. vnt. parašų rinkimo lapų, atsižvelgus į Piliečių referendumo iniciatyvinės grupės koordinatorių prašymą, buvo išduoti lapkričio mėnesį. Iš viso iki 2022 m. balandžio 20 d. į VRK turės būti grąžinti visus 10 tūkstančių vnt. parašų rinkimo lapų, nepriklausomai nuo to, ar jie yra užpildyti iniciatyvą palaikančių rinkėjų parašais, ar ne.

Teismas VRK taip pat įpareigojo svarstyti pareiškėjų prašymą ir priimti sprendimą dėl papildomo LRT Televizijos ir LRT Radijo laiko suteikimo Piliečių referendumo iniciatyvinei grupei.  

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us