Raseinių naujienų portalas

NuomonėsSveikata

Geresnę moters savijautą užtikrins pirkinys, turintis daugybę privalumų

Menstruacijos – svarbus procesas kiekvienos dailiosios lyties gyvenime. Šiuo laikotarpiu moterims ypač svarbu kruopščiai bei atsakingai rūpintis savimi, kad patiriamas diskomfortas būtų kuo mažesnis ir, kad būtų galima mėgautis kokybišku gyvenimu. Tai padaryti bus lengviau ir tuo atveju, jei bus pasirinktos tam tikros priemonės. Vienas iš pasirinkimų, sukurtų, būtent šiam periodui, yra ir menstruacinės taurelės (didelį jų pasirinkimą rasite užsukę į https://www.cupid.lt/intymi-kosmetika/menstruacines-taureles.html). Kokie šio pasirinkimo privalumai?

Nekeičiama makšties mikroflora

Makšties mikroflora – subtilus dalykas, nuo kurio priklauso bendra moters fizinė sveikata bei savijauta. Didelė dalis tokių priemonių, kaip įklotai arba tamponai, yra gaminami iš nenatūralių, žmogaus odai nedraugiškų žaliavų, todėl gali pažeisti makšties gleivinę, sukelti išsausėjimą. Tačiau visa tai negalioja menstruacinėms taurelėms, kadangi jos pagamintos iš tokių medžiagų, kurios negalėtų sukelti jokių nepageidaujamų makšties mikrofloros pokyčių. Taigi, belieka tik pridurti, kad menstruacinė taurelė yra ne tik patikimais būdas saugiai surinkti menstruacijų metu išskiriamą kraują, bet ir išsaugoti nepažeistą makšties mikroflorą.

Švaresnė aplinka

Nesunku pastebėti, kad viena aktualiausių temų šiandienos moterims yra tai, kaip sukurti kuo švaresnę aplinką? Moterys, siekdamos šio tikslo, renkasi pačius įvairiausius būdus, pradedant ekologiška kosmetika ir užbaigiant mažiau aplinką teršiančiomis namų valymo priemonėmis. Belieka tik pastebėti, kad ir šis moteriškas periodas taip pat gali būti kitoks – leidžiantis išsaugoti švaresnę aplinką. Ir tai užtikrinti bus labai paprasta, jei tik tamponai bei įklotai bus iškeisti į menstruacinę taurelę. Pastarieji yra pagaminti iš nenatūralių bei labai ilgai yrančių medžiagų, todėl reguliarus jų naudojimas stipriai didina aplinkos taršą, tuo tarpu menstruacinė taurelė patikima jums tarnaus tikrai ne vienerius metus.

Jūsų piniginei draugiškesni gaminys

Moteriškos higienos priemonės yra neatsiejamos ir nuo išlaidų. Ne paslaptis, kad dažna dailiosios lyties atstovė norėtų, kad išlaidos būtų kuo patrauklesnės. Gera žinia ta, kad tam tikri gaminiai tikrai gali prisidėti prie mažesnių išlaidų. Puikus to pavyzdys yra menstruacinės taurelės. Atsižvelgiant į tai, kad toks gaminys jums patikimai tarnaus tikrai ne vienerius metus, o tamponų bei įklotų kainos nuolat auga, pinigai išleisti šiam gaminiui įsigyti, tikrai netruks atsipirkti ir, žinoma, leis sutaupyti. 

Rečiau keičiama

Kaip žinia, moteriškai higienai menstruacijų dienomis skirti palaikyti gaminiai turi būti reguliariai keičiami. Puiku, jei turite galimybę bet kada apsilankyti vonios kambaryje, tačiau, tokiais atvejais, kuomet tenka išvykti į kelionę, komandiruotę ar tiesiog numatomos ilgos darbo valandos, gali iškilti tam tikrų keblumų. Ir būtent tokiais atvejais puikiu pasirinkimu ir vėl tampa menstruacinės taurelės, kadangi jas lyginant su tamponais bei įklotais, reikia keisti rečiau (pirmuosius rekomenduojama keisti kas 4 – 8 valandas, antruosius – kas 4 – 6 valandas). Na, o menstruacines taureles keisti reikėtų rečiau – kas 8 – 12 valandų. 

Menstruacijų stebėjimas – objektyvesnis

Kiekvienai dailiosios lyties atstovei pravartu stebėti menstruacijų metu išskiriamą kraujo kiekį – vėliau ši informacija gali labai pasitarnauti lankantis pas specialistą. Visgi, įvertinti išskiriamo kraujo kiekius, naudojantis tamponais ar įklotais, yra tikrai nelengva, na, o, štai menstruacinės taurelės tikrai padės objektyviau vertinti kraujo kiekį, kadangi jos turi tūrio žymas. 

Taigi, jei norite lengviau pasirūpinti savimi šiuo periodu bei ieškote lengvesnio būdo, užtikrinti reikiamą higieną šiuo laikotarpiu, menstruacinės taurelės yra idealus pasirinkimas: jos nepažeis makšties mikrofloros, leis išsaugoti švaresnę aplinkę bei sutaupyti, be to, galėsite išvengti dažnų apsilankymų vonios kambaryje ir objektyviau stebėti mėnesines.

Užsk.:2022-02-28

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us