Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Karo pabėgėliais besirūpinančios organizacijos svetainė patyrė kibernetinę ataką

 

Karo pabėgėlių iš Ukrainos pervežimą ir apgyvendinimą Lietuvoje koordinuojantis savanorių centras „Stiprūs kartu“ pranešė antradienio vakarą patyręs kibernetinę ataką.

Anot centro pranešimo, tai buvo vadinamoji DDOS ataka, kai vienu metu organizuojamas masinis užklausų kiekio siuntimas į konkrečią internetinę svetainę.

Svetainė stipruskartu.lt sulaukė daugiau kaip 56 tūkst. užklausų per sekundę. Veikiant normaliomis sąlygomis, sulaukiama apie 14 tūkst. lankytojų per dieną. 

„Akivaizdu, mūsų veikla yra pastebėta ir kažkam ji nepatinka. Iš anksto numatėme tokias rizikas ir joms pasiruošėme. Vakarykštis kibernetinis išpuolis tęsėsi ilgiau nei valandą, bet žalos nepadarė. Sakyčiau, kad mus atakavę programišiai lyg rusai šauktiniai – susidūrę su pasipriešinimu, metė techniką ir pabėgo“, – sakė organizacijos „Stiprūs kartu“ koordinatorius Mykolas Markauskas, atsakingas už IT sritį. 

„Stiprūs kartu“ internetinė svetainė yra vienas pagrindinių įrankių surenkant duomenis apie siūlomus būstus, apie savanorius pavėžėjimo paslaugai bei registruojant karo pabėgėlių pagalbos prašymus.

Organizacija skelbia šiuo metu turinti per 9 tūkst. būsto pasiūlymų, pavėžėjimo nuo pasienio paslaugas pasirengę teikti apie 2,7 tūkst. žmonių. 

Nacionalinio savanorių koordinavimo centro iniciatyvą „Stiprūs kartu“ įgyvendina Lietuvos Šaulių sąjungos Pelėdų būrys su kitomis visuomeninėmis organizacijomis ir partneriais.

Rusijai vasario pabaigoje įsiveržus į Ukrainą, jau per 2 mln. žmonių iš šalies pabėgo į kaimynines valstybes. Dalis jų atvyksta ir į Lietuvą.

Čia ukrainiečiai registruojami, jiems teikiama pagalba susirandant būstą, gaunant darbą.

Antradienio duomenimis, Lietuvoje užsiregistravo per 4,6 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, tačiau manoma, kad jų yra daugiau, nes dalis atvykusiųjų oficialiai nesiregistravo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us