Raseinių naujienų portalas

KitaNuomonės

Rusija apkaltino „Google“ „melagienų“ skleidimu, uždraus reklamą

Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ ketvirtadienį pareiškė uždrausianti JAV interneto milžinei „Google“ reklamuoti savo paslaugas šalyje, kaltindama „YouTube“ skleidžiant „melagienas“ apie „specialiąją operaciją“ – taip Rusijoje reikalaujama vadinti karą Ukrainoje.

Pastaruoju metu Rusijoje uždrausta prieiga prie virtinės nevalstybinės žiniasklaidos priemonių ir informacijos išteklių, todėl vis dažniau manoma, kad dabar taikinyje gali atsidurti ir „Google“.

Pasak „Roskomnadzor“, „Google“ priklausanti „YouTube“ „daug kartų pažeidė“ Rusijos teisės aktus ir yra „viena iš pagrindinių platformų, platinančių netikras naujienas apie specialiosios karinės operacijos Ukrainoje eigą, diskredituojančias Rusijos ginkluotąsias pajėgas“.

Ji nurodė nusprendusi „įvesti priverstines priemones“.

Pranešime teigiama, kad tokios priemonės apims „draudimą platinti „Google“ ir jos informacinių išteklių reklamą“.

Reguliuotoja taip pat nurodė, kad informuos žmones, besinaudojančius „Google“ paieškos sistemomis apie teisės aktų pažeidimus, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

„Roskomnadzor“ jau yra apribojusi prieigą prie programos ir svetainės „Google News“ bei apkaltino „Google“ esant „antirusiška“.

Prezidentui Vladimirui Putinui vasario 24 dieną pradėjus invaziją į Ukrainą, Rusijos Dūma priėmė įstatymą, pagal kurį už „melagingos“ informacijos apie šalies kariuomenę skleidimą numatomos iki 15 mėtų laisvės atėmimo bausmės.

Rusija apkaltino „YouTube“, kad ji nesiima priemonių prieš Ukrainos kraštutinių dešiniųjų organizacijų, įskaitant Mariupolyje kovojantį batalioną „Azov“, informacijos šaltinius, sakydama, kad platforma neištrynė daugiau nei 12 tūkst. įrašų, kuriuos Rusija paskelbė ekstremistiniais.

Rusija taip pat skundžiasi, kad „Google“ užblokavo valstybinius žiniasklaidos kanalus, tokius kaip RT ir „Sputnik“, taip pat kitas Rusijos žiniasklaidos svetaines.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us