Raseinių naujienų portalas

Sportas

Vėl tiksėjo šachmatininkų laikrodžiai

               

Tris savaitgalius vyko rajono šachmatų pirmenybės. Jos finišavo per Atvelykio šventę, balandžio 24 dieną.  Pandemija įnešė savas korekcijas ir į  šachmatininkų varžybų tvarkaraštį, todėl porą metų varžybos buvo dalinai ribojamos. Į šių metų pirmenybes susirinko 12 šios sporto šakos entuziastų. Palyginti su priešpandeminiais, tai nėra didelis skaičius, todėl atrankos etapas nebuvo rengiamas.

Vieno rato sistema iškart vyko finalinis turnyras. Netrūko įdomių ir įtemptų kovų, juo labiau, kad Raseinių šachmatininkai gana sėkmingai pasirodo įvairiuose varžybose už rajono ribų. Buvo kovojama dėl Kūno Kultūros ir Sporto Centro  įsteigtų taurių ir medalių .

2022 metų Raseinių rajono čempionu tapo patyręs  žaidėjas iš Ariogalos – Sigitas Grigaliūnas. Sidabro medalį iškovojo taip pat Ariogalos krašto atstovas – Donatas Bartkus, vienintelis nepralaimėjęs nė vienos partijos, tačiau dvejos lygiosios, pagal varžybų reglamentą, neleido jam tapti nugalėtoju.

Nuotraukoje iš kairės Donatas Bartkus -sidabras, Sigitas Grigaliūnas -auksas, Jonas Kubilius – bronza

Kaip matome šios sporto šakos centras keliasi į Ariogalą. Tai manau didelio šachmatų puoselėtojo ir gabaus organizatoriaus, jau Anapilin iškeliavusio ariogališkio Juozo Jurkšaičio darbo nuopelnas.

Bronza tik po paskutinio turo kovų, atiteko nenuilstamam treneriui Jonui Kubiliui. Toliau išsirikiavo : ketvirtas V. Kančauskas, penktas R. Masaitis, šeštas L. Dunauskas, septintas – šių eilučių autorius (Alfonsas Maciukevičius), aštuntas G. Bautronis, devintas V.Bulotas, dešimtas R. Barčas, vienuoliktas A. Bartkus ir dvyliktas A. Stirbys. Šiomis  varžybomis sezonas nesibaigia. Laukia daug įvairių turnyrų, tame tarpe ir tradicinis susitikimas spalio mėnesį su mums draugiškos Estijos Respublikos, Raplos savivaldybės komanda.

Varžybos šį kartą planuojamos Estijoje.

Palinkėkime rajono šachmatininkams ištvermės ir gražios kūrybos prie 64 langelių lentos, nes šis užsiėmimas ne tik sportas, bet ir menas.

Tekstas ir nuotraukos: Alfonsas Maciukevičius  tel.8-654-49514

                       

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us