Raseinių naujienų portalas

KitaSveikata

Pusė Lietuvos medikų misijos dar lieka Ukrainoje, likusieji – grįžta atgal

Pusė Lietuvos medikų misijos dar savaitei lieka Ukrainoje, likusieji – grįžta atgal, informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Viena medikų komanda dar lieka – ta, kuri arčiau fronto linijos. Ir ji lieka dar maždaug savaitei“, – penktadienį BNS sakė ministerijos patarėjas Marius Čiurlionis.

Pasak jo, šiuo metu Ukrainoje situacija išlieka intensyvi.

„Patys medikai labai noriai sutiko, tai mes labai džiaugiamės“, – kalbėjo SAM atstovas.

Į Ukraina 24 medikų misija išvyko prieš dvi savaites. Pirmąją jie praleido sostinėje Kyjive, tačiau vėliau buvo perdislokuoti į didesnį krūvį patiriančias ligonines pietinėje šalies dalyje: viena grupė keliavo arčiau Moldovos sienos, kita – arčiau fronto linijos.

Siekiant užtikrinti gydytojų ir slaugytojų saugumą, patarėjas teigė negalintis įvardinti konkrečių gydymo įstaigų.

M. Čiurlionio teigimu, čia medikams teko padėti ne tik pacientams, kuriems reikalinga planinė pagalba, bet ir tiems, kurie nukentėjo nuo Rusijos sukelto karo.

„Galbūt tai ne visą laiką tiesioginiai karo veiksmai: apšaudymai, raketų atakos, bet, pavyzdžiui, žmogus užlipęs ant minos“, – kalbėjo SAM atstovas.

Kaip teigė M. Čiurlionis, viena medikų komanda – 12 gydytojų ir slaugytojų – į Lietuva jau grįžta, jų sutiktuvės planuojamos savaitgalį Kaune.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us