Raseinių naujienų portalas

NaujienosNuomonės

Naujas vietinių kelių tvarkymo sąrašas gali ir nemaloniai nustebinti

Jeigu kiekvieną dieną jums tenka važinėti žvyrkeliu ar duobėtu keliu ir kantriai laukiate, kada jūsų keliui/gatvei „ateis“ eilė „pamatyti“ asfaltą, nenustebkite, kad galite ir nesulaukti, nors mintinai žinote, kad pagal galiojusią tvarką, tai turėjo nutikti jau tuoj tuoj, nes keliukas sąraše buvo pirmas ar antras.

Praėjusią savaitę vykusio tarybos posėdžio metu buvo patvirtintas sprendimo projektas „Dėl kelių priežiūros ir plėtros programos finansuojamų vietinės reikšmės kelių ir gatvių objektų prioritetinių sąrašų tvirtinimo“. Pasak sprendimą pristačiusio specialisto, pasikeitus LR Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymui, turi būti sudarytos eilės ne trumpesniam, kaip trijų metų laikotarpiui. Anksčiau galiojo, taip vadinama „eiliškumo“ tvarka. „Kaip sudarytos šitos eilės? Tai bus analogiška tvarka, kaip seniau, tik kiekvienas objektas bus vertinamas balais,“- kalbėjo projektą pristatęs specialistas Valmantas Bentnorius.

Faktas, kad iki šiol buvęs sąrašas, pasikeis. Įvertinus balais, pavyzdžiui, artimiausiu metu turėta tvarkyti gatvė, gali nukeliauti į eilės (sąrašo) galą.

„Dabar aktyvesni seniūnaičiai, garsiau parėkę, papuola į pirmą eilę. Jei pažiūrėtume praktiškai, būna visko, du namai, bulvių laukas ir nori asfaltuoto kelio. Tad gal geriau darom tas gatve, kur yra 20 namų ir gyvena daugiau žmonių,“- aiškino specialistas tarybos nariams.

Tarybos posėdyje dalyvavę seniūnai ne itin džiugiai vertino šią naujieną, būtent jiems teks aiškinti gyventojams, kodėl pasikeitė vietinių kelių ir gatvių tvarkymo eiliškumas.

Gatvių, kelių eiliškumo sąrašas, kuris galios artimiausius metus:

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us