Raseinių naujienų portalas

Politika

V. Zelenskis: Baltijos šalys pirmosios palaikė Ukrainą ir ginklais, ir diplomatija

Nuo pat karo pradžios Baltijos šalys pirmosios palaikė Ukrainą ir ginklais, ir diplomatija, sako Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Nuo pat karo pradžios Baltijos šalys pirmosios palaikė Ukrainą ir ginklu, ir diplomatija“, – Ukrainos vadovas paskelbė savo oficialioje „Telegram“ paskyroje, penktadienį Kyjive viešint Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrams.

„Dėkojame Estijos ministrei Evai-Mariai Liimets, Latvijos – Edgarui Rinkevičiui ir Lietuvos – Gabrieliui Landsbergiui už apsilankymą Kyjive! Svarbu ne tik didinti sankcijų spaudimą, bet ir išlaikyti sankcijų vientisumą. Neturime leisti agresoriui jų išvengti ir toliau finansuoti nusikalstamą karą prieš Ukrainą“, – sakoma įraše.

G. Landsbergis savo „Twitter“ paskyroje informavo, kad vizito tikslas – aptarti būsimą sugriautų miestų atstatymą, Ukrainos narystės Europos Sąjungoje perspektyvas. 

„Lankausi Kyjive su Latvijos ir Estijos kolegomis. Šįkart mes taip pat kalbamės apie atstatymą, atkūrimą ir apie ES kandidatės statusą Ukrainai. Žydintis Kyjivas primena, kad šalis yra pasirengusi šviesiai ateičiai“, – teigė ministras.

Vizitas vyksta Rusijos kariuomenei daugiau nei du mėnesius tęsiant karinę invaziją Ukrainoje, per kurią žuvo tūkstančiai žmonių, buvo sugriauti miestai, o namus palikti buvo priversti daugiau nei 13 milijonų žmonių.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us