Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

VRM ir PAGD pradeda gyventojams skirtą kampaniją apie civilinę saugą

Pirmadienį startuoja informacinė civilinės saugos kampanija „Žinojimas saugo“.

Mėnesį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pareigūnai su savivaldybių civilinės saugos specialistais lankys vietos bendruomenes, mokyklas, susitiks su seniūnais ir socialiniais darbuotojais, senjorais ir negalią turinčiais žmonėmis.

Jie patars, kaip elgtis įvairių ekstremaliųjų situacijų metu, parodys, kaip susikrauti išgyvenimo krepšį, padės nustatyti perspėjimo pranešimus mobiliuose telefonuose, atsakys į kitus gyventojams rūpimus civilinės saugos klausimus.

Kampaniją inicijavo Vidaus reikalų ministerija ir PAGD.

„Sakoma: informuotas – apginkluotas, todėl turime investuoti į šalies gyventojų žinias nedelsiant. Ilgalaikė civilinės saugos koncepcija taip pat kuriama, tačiau žmonėms matant aštrėjančią geopolitinę situaciją klausimai kyla dabar“, – ministerijos pranešime sakė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

„Nors civilinės saugos specialistų sumažėję dešimteriopai, startuojame su turimomis pajėgomis, kad šalies gyventojus tiesiogiai pasiektų praktinė informacija ir jie būtų geriau pasiruošę įvairioms ekstremalioms situacijoms“, – tvirtino ji.

Pirmadienį iš sostinės Katedros aikštės bus išlydėtos penkios civilinės saugos lektorių komandos. Jas sudarys Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio priešgaisrinių gelbėjimo valdybų civilinės saugos specialistai. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us