Raseinių naujienų portalas

NuomonėsVerslas

Nuo 2023-ųjų nepilnamečiams siūloma drausti pirkti loterijos bilietus

Lietuvoje siūloma nepilnamečiams uždrausti dalyvauti visose loterijose – jie negalėtų įsigyti „Teleloto“, „Vikingų loto“, momentinių ir įvairių kitų loterijų bilietų.

Jeigu Seimas tam pritars, loterijos bilietus galės pirkti asmenys nuo 18 metų.

Dabar loterijų bilietų pirkėjų amžius neribojamas, o atsiimti laimėjimą galima tik nuo 16 metų. Laimėjimai už anksčiau, iki įsigaliojant naujai tvarkai, įsigytus loterijos bilietus jiems būtų išmokami iki 2023 metų sausio 31-osios.  

Tai numato ketvirtadienį Seime registruotos Loterijų įstatymo pataisos. Jas pasirašė trys dešimtys Seimo narių iš beveik visų frakcijų. 

Pasak Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko Mykolo Majausko, kuris yra vienas idėjos drausti nepilnamečiams parduoti loterijos bilietus autorių, dalis loterijų pasižymi ypač dideliu azartiškumu. 

„Reikšmingą dalį loterijų apima ir dideliu azartiškumu pasižyminčiu momentinės loterijos internetu, kurios neturėtų būti prieinamos nepilnamečiams“, – BNS teigė jis. 

Loterijos organizatorius ir bilietų platintojus ketinama įpareigoti reikalauti asmens dokumento, o jo neparodžius, neparduoti jam loterijos bilieto. 

Toks draudimas įsigaliotų nuo 2023 metų sausio.    

2021 metais išplatinta loterijos bilietų už 129,1 mln. eurų – 21,4 proc. daugiau nei 2020 metais, o išmokėta 71,7 mln. eurų laimėjimų – 20,7 proc. daugiau. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us