Raseinių naujienų portalas

Verslas

Įsirengus saulės jėgainę, sąskaitos už elektrą sumažėjo penkis kartus: klientai įvardija ir kitus privalumus

Kaip išvengti elektros brangimo ir pamiršti gąsdinančias sąskaitas už elektrą? Vis daugiau žmonių ryžtasi įsirengti ant namo stogo elektrinę. Anksčiau priėmę tokį sprendimą žmonės negali atsidžiaugti ir džiaugiasi, kad sąskaitos už elektrą sumažėjo penkis kartus.

Nereikalingas išlaidas apriboti padeda ne tik sąmoningas mėnesio pajamų planavimas, bet ir ilgalaikės investicijos. Vienas iš geriausių sprendimų – saulės jėgainės ant namo stogo įsirengimas. .

„Ekoenergas“ – viena tų įmonių, kuriai tikrai galite patikėti šį darbą: saulės elektrinių projektavimu, montavimu ir elektros energija gaminančios įrangos pardavimu užsiimanti bendrovė jau yra suprojektavusi ir sumontavusi daugiau nei 1200 elektrinių įvairiuose Lietuvos miestuose.

Vis tik saulės elektrinės įrengimą gaubia daug mitų. Neretam atrodo, kad tai – ilgas, sudėtingas procesas, reikalaujantis didžiulių investicijų ir pastangų. Kaip yra iš tiesų? Kokio galingumo saulės elektrinę verta įsirengti? Nuo ko pradėti ir ar realus rezultatas atitinka žadėtąjį – galimybę pamiršti dideles sąskaitas už elektrą? Į visa tai atsako „Ekoenergo“ klientai, saulės elektrinės įsirengimą vadinantys vienu geriausiu savo sprendimu.

„Ekoenergas“ nurungė kitus vienuolika tiekėjų

Saulės elektrinės įsirengimas – ilgaamžė investicija, leidžianti 30-35 metus visiškai aprūpinti namų ūkį elektra. Žinoma, pradžiai būtinas šioks toks kapitalas, tačiau Aplinkos ministerija vykdo programą, prie kurios prisijungusiems žmonėms kompensuojama dalis saulės elektrinės įsirengimo išlaidų.

Parama, leidžiančia saulės jėgainę pasistatyti apie 40 procentų pigiau, pasinaudojo ir Darius Ramančonis. Laiku užpildęs paraišką, jis gavo teigiamą atsakymą ir pradėjo kelionę link galutinio tikslo.

„Apklausiau net dvylika tiekėjų, nes man rūpėjo ir kaina, ir kokybė. Aišku, iš pradžių nelabai ką išmaniau, tačiau ilgainiui sužinojau vis daugiau. Įgytos žinios man leido pasirinkti kokybiškiausius modulius, operatyviausią darbą ir optimaliausią kainą siūliusią įmonę „Ekoenergas“.– dalijasi D.Ramančonis.

Ant jo stogo įmonės specialistai sumontavo 6,4 KW galios jėgainę, patenkinančią Ramančonių šeimos elektros poreikį. Vyras tiki savo sprendimu ir džiaugiasi moderniais pasiūlymais.

„Sakoma, kad jei verslas atsiperka per dešimt metų, yra gerai. Saulės elektrinė atsiperka per maždaug penkerius metus ir likusius metus  padeda taupyti. Džiugu ir tai, kad šiais laikais ir pati įranga yra tobulesnė, garantija ilgesnė. Keitikliai, kuriais žmonės anksčiau dažnai skųsdavosi, yra atpigę ir gerokai lengvesni“, – vardija D.Ramančonis.

Naudą pastebėjo netrukus

Dažniausiai žmonės nutaria saulės modulius konstruoti ant namo stogo, tačiau kai kurie pasirenka jėgainę įsirengti kieme. Tokiu atveju reikia papildomai betonuoti arba gręžti pamatus ir pirkti vamzdžius, ant kurių montuojamos baterijos. Šis darbas iš šono gali pasirodyti labai sudėtingas, tačiau ilgametę patirtį turintys „Ekoenergo“ specialistai žino, kaip prisitaikyti prie klientų poreikių, vietos, kurioje norima įrengti elektrinę ir darbą atlikti kokybiškai.

Savo sprendimu pasikliauti šios įmonės paslaugomis labai džiaugiasi Aldona Petrauskienė. Ji pasakoja, kas su vyru labai ilgai ieškojo geriausių šios srities specialistų. „Vyras labai daug domėjosi, skaitė, analizavo, ar verta ir kiek tai kainuotų, Džiaugiamės, kad suradome „Ekoenergą“. Tai – rimta firma, atsakingai žiūrinti į užduotis. Specialistai labai greitai atvyko, atsivežė medžiagas ir operatyviai – vos per porą dienų – viską sumontavo. Ką pažadėjo, tą padarė. Tikrai verta su jais bendradarbiauti“, – tvirtina A.Petrauskienė.

Moteris tikina, kad nuosava saulės elektrinė – labai gera investicija: jai įsirengti daug lėšų nereikia, o jos pagaminta elektros energija leidžia gerokai sutaupyti.

„Įsirengti saulės jėgainę nebuvo labai brangu. Be paramos kaina siekė gal aštuonis tūkstančius eurų, o vėliau gavome išmoką ir ją praplėtėme. Be to, pastebime, kad daug sutaupome. Turime programėlę ir nuolat žiūrime, kiek energijos elektrinė pagamina per dieną ir kiek jos pagaminta nuo pat jėgainės įsirengimo pradžios“, – pasakoja.

A.Petrauskienė puikiai supranta, kad bet kokios naujovės žmonėms dažnai atrodo nepatikimos. Su tuo susidūrė ir ji su vyru. Daug žmonių abejojo jų pasirinkimu: vieni sakydavo, kad neverta, kiti klausdavo, ar investicija atsipirks, jei taip, kada.

Vis tik šeima nieko nesigaili ir dabar mielai dalija patarimus žmonėms, negalintiems priimti galutinio sprendimo.

Sąskaitos už elektrą sumažėjo penkis kartus

Su A.Petrauskienės išvardytomis pagyromis „Ekoenergui“ sutinka ir Vaidotas Kurapkis. Jo šeima sunaudoja labai daug energijos, tad jie nusprendė įsirengti maksimalaus leistino kilovatų kiekio elektrinę ir kreipėsi į minėtos įmonės specialistus. V.Kurapkis tikina, kad jie ne tik profesionalai montuoja saulės modulius, bet ir padeda paruošti reikiamus dokumentus bei reguliariai jais pasirūpina.

„Visus dokumentus sutvarkė jie, o pats įrengimas buvo operatyvus, sklandus ir greitas – užtruko vos dieną. Net nustebau, kad jau kitą dieną po įrengimo ir pranešimo, kad viskas sujungta, atvažiavo elektros tinklų atstovai ir pakeitė dvigubą skaitikliuką. Viskas puikia veikia – tai stebiu savo telefone“, – tikina vyras.

V.Kurapkis pasakoja, kad seniau jo šeima naudojo naktinį elektros tarifą ir daug energijos reikalaujančius elektros prietaisus – skalbyklę, indaplovę – jungdavo tik naktį – taip buvo pigiau. Įsirengus saulės elektrinę apie šiuos nepatogumus jie tiesiog pamiršo.

„Dabar, visiškai netaupant elektros energijos ir naudojant bet kuriuo paros metu, sąskaitos už elektrą vis vien mažėja, o mokėtina suma yra penkis kartus mažesnė nei anksčiau. Be to, saulės moduliais padengtas senas stogas atrodo gražiau“, – šmaikštauja Vaidotas Kurapkis.

Daugiau informacijos:

Saulius Sutkus, pardavimų vadovas, mob.: +37066422466 arba eko@ekoenergas.lt

Užsk.: Nr. 22-06-07

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us